Joost de Lange heeft door de jaren heen brede ervaring opgedaan in verschillende bands met genres als jazz, blues, rock en metal.
Joost de Lange heeft door de jaren heen brede ervaring opgedaan in verschillende bands met genres als jazz, blues, rock en metal.

Bluesroute Helmond gaat er weer voor

Bluesroute Helmond beleeft haar 7e editie dit jaar en dat wordt elk jaar gevierd met één van de mooiste bluesfeestjes van de Benelux. Benelux? Absoluut! Want bluesliefhebbers komen van heinde en verre naar de Bluesroute in Helmond. Niet meer dan logisch aangezien er elk jaar top-acts geboekt worden waar de organisatie flink op heeft zitten broeden. Niet alleen bekende namen uit de scene, maar ook bluesbands die nog niet zo bekend zijn en dat toch wèl verdienen.

 Met ruim 30 bands uit binnen- en buitenland is de Bluesroute Helmond groter dan ooit. En omdat er op zondag echt geen ruimte meer was, werd er vorig jaar al de zaterdag voorafgaand toegevoegd aan dit prachtige evenement. En doordat er dit jaar weer meer bands op zullen treden, heeft de organisatie de vrijdag er ook maar bij betrokken zodat er een volledig weekend is ontstaan. Om het geheel helemaal te completeren heeft Muziekcafé een week voor en een week na de Bluesroute respectievelijk een preparty en een afterparty met een spannende line-up. Nieuw dit jaar zijn de locaties Stadsherberghe De Kei / Café Vlegel met een buitenpodium. Eveneens nieuw zijn Café-bar De Bascule en het dit jaar geopende café Plan B. Theater 't Speelhuis kon door een enorme verbouwing dit jaar helaas niet mee doen, maar hopelijk komt 't Speelhuis volgend jaar keihard terug tijdens de Bluesroute.
Ook is er met enkele hotels een mooie deal gesloten zodat blues- en muziekliefhebbers ook nog eens met aantrekkelijke voorwaarden één of enkele nachten in Helmond kunnen verblijven. En behalve de Bluesroute-bus die op zondag tussen 15:00 en 19:30 uur rondjes rijdt, is er ook een bluesroute-fiets met chauffeur die de festivalgangers naar de door hen gewenste Bluesroute-locatie brengt. Op vrijdag en zaterdag zijn in de Cacaofabriek op beide dagen 2 films te bewonderen waarin de blues een bijzondere rol speelt. Tenslotte is ook de website van de Bluesroute, www.bluesroutehelmond.nl, voltooid met veel informatie over de Bluesroute 2017, maar ook van de voorgaande edities.

Heeft de Bluesroute haar plafond bereikt? De organisatie is bijzonder tevreden met de Bluesroute zoals die dit jaar gepresenteerd wordt. Echter gaan zij niet tevreden achterover leunen. De organisatie gaat zich niet richten op kwantiteit (meer bands) de komende jaren, maar wel op kwaliteit. Niet in het bijzonder de kwaliteit van de bands, maar wel wat betreft beleving rondom de bands. Bluesroute Helmond heeft duidelijk bewezen dat het een volwassen stadsevenement is geworden met een flinke bovenregionale, zelfs nationale uitstraling en mag zich in het rijtje scharen van onder andere het Kasteel van Sinterklaas, de Kasteeltuinconcerten, Drakenbootfestival en Helmond Kermis.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox