Dit jaar organiseerde Kristian ook het Meet, Weet & Beweegmoment bij Fit for Free.
Dit jaar organiseerde Kristian ook het Meet, Weet & Beweegmoment bij Fit for Free. (Foto: Romy van der Sande)

Nieuwe beweegtoestellen in West


Speeltuin Helmond west is niet alleen een leuke speelplek voor kinderen. Volwassenen en senioren uit de buurt werken hier onder begeleiding van een buurtsportcoach aan hun conditie, lenigheid, balans, coördinatie en kracht. De beweegtuin blijkt een succes en wordt daarom uitgebreid met twee nieuwe toestellen.

Helmond - "Als buurtsportcoach zorg ik voor een breed sportaanbod in Helmond West", vertelt Kristian van den Nouwlant. "Inmiddels zijn er verschillende activiteiten gelanceerd. Van voetbal voor senioren (OldStars), tot dansworkshops voor de jeugd. De beweegtuin past ook goed bij dit plaatje. Volwassenen en senioren sporten laagdrempelig en gratis in de buitenlucht."

Een aantal jaar terug is de beweegtuin tot stand gekomen bij Speeltuin Leonardus. Daar bleek deze activiteit een doorslaand succes. Goed voorbeeld doet volgen en dus kwam er een vervolg bij Speeltuin Helmond West. "In korte tijd is er al best wat gebeurd bij de beweegtuin en dat heeft te maken met het nieuwe paviljoen van de speeltuin. De speeltuin is heringericht en de toestellen zijn verplaatst en er is een nieuw afdak gemaakt. Nu hebben we echt ons plekje gevonden in de speeltuin en dat mag gevierd worden." De buurtbewoners wisten de beweegtuin al snel te vinden en er is inmiddels een mooi clubje sporters. "Ik ben er trots op dat het aantal deelnemers het afgelopen jaar enorm is gegroeid. Het verplaatsen van de beweegtoestellen naar een eigen plek binnen de speeltuin heeft hier zeker aan bijgedragen. Om de kwaliteit van de beweeglessen te blijven garanderen werd uitbreiding van het aantal beweegtoestellen noodzakelijk. Met financiële ondersteuning van een aantal organisaties is het gelukt om twee nieuwe beweegtoestellen aan te schaffen. Daardoor kunnen nu alle spiergroepen getraind worden."

"De deelnemers merken duidelijk de gezondheidsvoordelen", vertelt de buurtsportcoach. "Ik hoor vaak dat ze zich energieker voelen. En je merkt dat mensen hun hele leefstijl aanpassen, ook gezonder gaan eten bijvoorbeeld. De beweegtuin draagt niet alleen bij aan een gezonde leefstijl", vertelt Kristian: "Er is ook een maatschappelijke waarde. Elkaar ontmoeten, is heel belangrijk. Je ziet vriendschappen opbloeien en een paar deelnemers zijn inmiddels zelfs vrijwilliger geworden in de speeltuin. Prachtig, toch?"

Mee sporten?
Kom je uit Helmond West of omgeving en wil je mee sporten? Loop dan binnen op maandag en woensdag van 9.00 tot 10.00 uur bij Speeltuin Helmond West.

 

 

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox