Foto: PressVisuals.com
Erik de Vries

Het Havenpark komt eraan!

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Ons Centrumperspectief is gebaseerd op gesprekken met de mensen die in het Helmondse centrum wonen, werken, ondernemen en te gast zijn. Eén wens kwam tijdens die gesprekken bijna unaniem terug: maak van het oude Obragasterrein een echt Havenpark waar het goed toeven is voor inwoners en bezoekers van onze stad. De keuze om prioriteit te geven aan het Havenpark was dan ook niet zo moeilijk. Ik sluit me graag aan bij deze wens van onze inwoners!

Inmiddels zijn we een aantal stappen verder en ligt het ontwerp op tafel. Ik heb de eerste plaatjes gezien en ik moet zeggen: het wordt prachtig! Het wordt een park van ca 2,5 ha met een groen karakter. Er is ruimte voor kleinschalige evenementen. Het accent ligt op verblijven, ontmoeten, bewegen en recreëren. De Oude Aa, die nu nog door een rioolbuis onder de grond stroomt, maken we zichtbaar. Het riviertje loopt straks als een slinger door het park. Aan de zuidkant, bij het Havenplein, komt een multifunctioneel gebouw met op de begane grond ruimte voor commerciële functies en daarboven appartementen.

Binnenkort wordt het ontwerp van het Havenpark openbaar. Nieuwsgierig? Kom dan op maandag 23 oktober om 19 uur naar de informatieavond in de bibliotheek (Watermolenwal 11, begane grond, ingang zijde Speelhuisplein). U kunt daar de schetsen bekijken en al uw vragen stellen. Ik weet zeker dat ook u dan enthousiast wordt!

Nu het ontwerp klaar is, zetten we snel vervolgstappen: gedetailleerd uitwerken, bodemonderzoeken, bestemmingsplan aanpassen, bestek maken en een aannemer zoeken.

In de loop van 2018 start de daadwerkelijke aanleg. Dat is iets later dan gepland, maar ik vind kwaliteit belangrijker dan snelheid. In het voorjaar van 2019 ligt er dan een prachtig park waar alle Helmonders heel lang plezier van zullen hebben!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden