Een koppel showt hun bruidskleding voor de bewonderende blikken van cliënten waaronder het echtpaar Branten (linksvoor)
Een koppel showt hun bruidskleding voor de bewonderende blikken van cliënten waaronder het echtpaar Branten (linksvoor)

Rivierenhof in huwelijkse sfeer

Cliënten van Savant Rivierenhof in Helmond genoten dinsdagavond 3 oktober met volle teugen van een romantische bruidsmodeshow in hun woonzorgcentrum. Onder de muzikale begeleiding van een dj en zangeres showde een grote groep van 32 medewerkers, familieleden, vrijwilligers, kinderen en een bewoner van het woonzorgcentrum een keur aan bruidskleding op de catwalk.

Helmond - Speciaal voor de bruidsshow was het restaurant van Savant Rivierenhof feestelijk ingericht met ballonnen, slingers en rozenblaadjes. Alles in rood en wit, de kleuren van de liefde. Tijdens de show droegen de mooi gekapte bruiden, bruidegoms, bruidsmeisjes en bruidsjonkers uiteenlopende creaties. Bij elke bruidsjapon werd verteld door wie en wanneer deze is gedragen: de oudste jurk dateerde van 1978 en de jongste bruidsjapon heeft de bruid pas nog gedragen op haar trouwdag in juni 2017.

Speciale verrassing

In de pauze kregen cliënten een verrassing. Zo sneed het echtpaar Branten, dat al acht jaar in Savant Rivierenhof woont en onlangs hun 53-jarige trouwdag vierde, een prachtige bruiloftstaart aan. Deze taart lieten de gasten zich bijzonder goed smaken. "Met de bruidsmodeshow willen we cliënten terugbrengen in huwelijkse sfeer. Dat is prima gelukt", glimlacht organisator en begeleider welzijn Anja van Bergen tevreden als ze naar de hoge opkomst kijkt. "We hebben de avond opgezet als een echte bruiloft compleet met taart, bloemen, coursages, bruidsboeketjes, versieringen, cadeautjes en livemuziek. Dankzij de gedegen voorbereiding en de belangeloze medewerking van verschillende sponsoren kunnen we onze cliënten een prachtige avond bezorgen. De bruidsjurken hebben we overal vandaan gehaald."

Het aansnijden van de bruidstaart ging het echtpaar Branten goed af. "Na zoveel jaren huwelijk zijn we helemaal op elkaar ingespeeld", zegt mevrouw Bernadette Branten (76) met een kwinkslag. Voor haar man Frits (79) is de bruidsshow reden om na dertig jaar zijn trouwring nog eens om te doen. "Omdat ik vroeger met mijn handen werkte, was ik bang dat ik de ring zou kwijtraken. En kijk, hij past nog precies", zegt hij enigszins verbaasd. Volgens mevrouw Branten hadden zij en haar man 53 jaar geleden geen feest, alleen een trouwplechtigheid in de kerk en een receptie. "We hadden het destijds niet zo breed. Het was kiezen tussen een bruiloftsfeest of het inrichten van ons huis. We hebben toen voor het laatste gekozen. Daarom is het speciaal dat we vanavond alsnog de bruidstaart mogen aansnijden. Een mooi moment, een bijzonder gevoel."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox