Natuurfilms bij IVN Helmond

Helmond - IVN Helmond laat twee schitterende natuurfilms zien op donderdag 12 oktober. 'Natuurlijk Duitsland' en 'De vlucht van de kraanvogels'.

De eerste film die Cor Speek toont is: 'Natuurlijk Duitsland'. Daarin zijn prachtige beelden van verschillende natuurgebieden in Duitsland te zien, waaronder de uiterwaarden van de Elbe. In dit natuurparadijs paren en broeden kraanvogels en brengen ze hun jongen groot. Daarnaast scharrelen er talloze ooievaars hun kostje bij elkaar. Een ander gebied is het Müritz-Nationalpark (Unesco Werelderfgoed) in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Hier broeden onder meer de zee- en visarend.

Na de pauze volgt de film 'De vlucht van de kraanvogels'. De duizenden kraanvogels die in Nederland doortrekken broeden in Scandinavië en overwinteren in Zuid-Spanje en noordelijk Afrika. Ze pleisteren in enkele gebieden in Nederland, zoals de Peel, het Dwingelderveld en het Leersumse veld. Ze trekken in lange slierten, in V-vorm of in rommelige groepen.

De filmavond op donderdag 12 oktober duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Gratis toegang. Wijkhuis de Kamenij, Jeroen Boschstraat 19, Helmond.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox