Foto: Romy van der Sande

'Ik heb hier veel vrienden gemaakt'

Henk Verhoeven (65) gaat 'zijn' stek op vrijdag 13 oktober verlaten. Hij is een bekend gezicht bij de fietsenstalling vlakbij de HEMA. De man van een grapje en een knipoog. 'Ik ga dit echt missen.'

Helmond - Hij wil graag iedereen bedanken voor de afgelopen vijf jaar. "Dit is zonder twijfel mijn leukste baantje, ik heb het hier keigoed naar mijn zin. Ik heb hier heel veel vrienden leren kennen', vertelt Henk. 'Ik sta hier met liefde én plezier. Het contact met de mensen die hun fiets komen brengen, vind ik heerlijk. Ik maak graag een grapje. En ik heb ook veel aan mijn collega's."

Een grapje, dat moet dus kunnen. "Mensen zijn hier heel open en spraakzaam. Het is hier altijd gezellig', vertelt hij. 'We krijgen ook regelmatig een visje van de markt, aardig toch?' Al neemt hij zijn taak wel heel serieus. 'Ik heb mijn eigen idee bij hoe het moet. Ik vind dat mensen hun fiets in de rekken moeten zetten, anders wordt het een rommeltje. Het moet er netjes uitzien, het is geen varkensstal. En de fietsen met een mand voorop, die moeten achterin. Anders nemen ze meteen een paar plaatsen in beslag', vertelt hij. 'Gelukkig heb ik collega's die zich daarin kunnen vinden, dat is heel fijn."

In vijf jaar tijd zag hij de elektrische fiets 'opkomen'. "Je kunt 'm hier nu zelfs opladen. Je ziet ze steeds meer. Helaas worden ze ook vaak gestolen. 's Avonds is deze stalling ook geopend, maar er is geen bewaking. Dan worden ze nog weleens meegenomen. Volgens mij wordt het qua fietsendiefstal echt steeds erger."

Na vijf jaar is het fietsplezier nog altijd even groot. "We moeten regelmatig 'nee' verkopen omdat we helemaal vol zitten. Ook de jeugd fietst nog volop hoor!' Zelf krijgt hij ook genoeg beweging. 'Ik fiets naar het werk én ik loop hier heel de dag rond. Hoe houd je anders zo'n lijntje op 65-jarige leeftijd", lacht hij.

Henk doet al zijn werk met één hand. Op 16-jarige leeftijd verloor hij zijn hand en een deel van zijn arm tijdens een ongeval in een fabriek. "Ja, in het begin had ik er wel moeite mee, maar ik ben een positief iemand', vertelt hij. 'En ik werk hard, ik kan met die ene hand meer voor elkaar krijgen dan veel mensen met twee handen." En hij maakt er gerust grapjes over. "Nu moet ik ergens anders mijn handen laten wapperen", zegt hij met een knipoog.

Want stilzitten, dat kan Henk niet. "Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn. Ik hoop dat ik hier kan blijven met een 0-urencontract. Of de Dierenambulance lijkt me ook wel wat. Maar thuiszitten? Nee dank je!"

 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox