"We willen heel graag mensen verder helpen om tot een nieuwe leefstijl te komen."
"We willen heel graag mensen verder helpen om tot een nieuwe leefstijl te komen." (Foto: Romy van der Sande)

Healthy Sisters starten met gratis spreekuur

De bekende Helmondse bloggers Healthy Sisters houden voortaan elke maandagochtend inloopspreekuur in hun kantoor Movado (het bedrijvencentrum in de voormalige Leonardusschool). Vrouwen kunnen binnenlopen bij zussen Rachida en Najima Kharbouch voor vrijblijvend advies over voeding of sportiviteit. "Wij vinden het belangrijk om iets te doen voor onze omgeving. Wij weten hoe het is om die omslag naar een happy en healthy lifestyle te maken."

HELMOND –Het succesverhaal van de Healthy Sisters is inmiddels bij menig Helmonder bekend. De twee dames vielen samen 50 kilo af, kregen het hardloopvirus te pakken en wisten een populaire blog op te tuigen. Onlangs ontvingen ze de publieksprijs van de Viva-400 én kwam hun eigen boek uit, dat onder meer bij boekhandel De Ganzenveer in Helmond. Hoewel ze voor persevents heel regelmatig in Amsterdam te vinden zijn, sluiten ze Helmond ook nog steeds in het hart. Daar is hun kantoor gevestigd en daar geven ze hardloopclinics.

Een healthy, happy, lifestyle. Dat dragen deze altijd optimistische en vrolijke bloggers uit. Wie positief in het leven staat, kan meer bereiken. Daarvoor moet wel een knop omgaan. Toen de zusjes eenmaal begonnen met hardlopen, gingen er veel meer dingen in hun leven 'lopen'. Ze begonnen te bloggen en gezond eten werd steeds belangrijker. 'We hebben op onze blog heel veel voorbeelden van traditionele, vaak Marokkaanse gerechten, maar dan op de gezonde manier klaargemaakt.'

Vertrouwen
Tijdens de wekelijkse hardloopsessies met vrouwen uit de regio, krijgen ze vragen. Veel vragen. Over gezondheid, maar ook over andere kwesties. Van: 'hoe zit dat met die OV-kaart van mijn zoon?' tot privéproblemen. "We zijn wat dat betreft een soort van maatschappelijk werkers", lacht Najima. Rachida: "Maar tijdens het hardlopen dit soort zaken bespreken, is niet altijd even makkelijk. Bovendien zijn sommige kwesties privé. Daarom staan we voortaan elke maandagochtend klaar om vragen te beantwoorden. Natuurlijk kunnen we niet alle vragen zelf beantwoorden, maar dan weten we wel de juiste wegen te vinden."

De bloggers denken dat veel vrouwen naar ze toe komen, omdat ze zichzelf inmiddels hebben bewezen. "Ze hebben vertrouwen in ons gekregen.' Het spreekuur is gratis. "Wij willen graag iets voor onze omgeving doen. We willen heel graag mensen verder helpen om tot een nieuwe leefstijl te komen."

En dat dat kan, je leefstijl veranderen, bewijzen de dames. "Vaak zien mensen veel drempels. Dat het duur is om gezond te leven, bijvoorbeeld. Maar dat is echt niet zo. Je hoeft niet naar de sportschool om gezond bezig te zijn, je kunt ook vaker de fiets nemen of een stuk wandelen. Begin dáár eens mee. En op de markt of bij de goedkopere supermarkten vind je fruit en groenten voor een goede prijs. Is het bijna overrijp? Perfect voor een smoothie. Als je eenmaal op de goede weg bent, dan zie je overal mogelijkheden. Dan wordt je creativiteit wel geprikkeld!"

Aanmelden
Wil je graag binnenlopen bij de Healthy Sisters? Dat kan. De gezonde bloggers vinden het wel fijn om te weten hoeveel mensen ze ongeveer kunnen verwachten. Stuur van tevoren dus even een mailtje naar:

spreekuur@healthysisters.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox