Foto: Joost van Heugten
Huub

Column van Huub: Senioren 2013

De Helmondse Senioren 2013 hebben zich aangesloten bij de coalitie. In ruil daarvoor mogen ze voortaan op hun vergaderingen komen. De afgelopen drieënhalf jaar zaten ze nog in de oppositie, omdat, zo staat op hun website te lezen, 'ze het zinvol achten om over onderwerpen in bespreking te gaan als die in de raad aan de orde komen.'

En nu?

Mannen als Jan van Aert en Frans Mol willen vooral graag aan tafel, in de raad en, net zoals vele lokale politici, dromen ze misschien zelfs nog wel van een wethouderspost, maar hopelijk kan God of wie dan ook ons daarvoor behoeden. Welke partij en welke idealen deze mensen voorstaan, dat maakt ze allemaal niet veel uit. Trots op Nederland, Helmond Aktief, 50Plus en als er straks een andere, betere kans voorbij komt, dan zal die zeker ook overwogen worden. Mensen als Mol en Van Aert maken de lokale politiek, de gemeenteraadsverkiezingen en daarmee de kiezers belachelijk. Met het mandaat van hoogstens een paar honderd stemmers - familieleden, vrienden, collega's en vage bekenden – krijgen ze toegang tot het belangrijkste politieke gremium in de stad. Om vervolgens … Tja, wat hebben ze eigenlijk gedaan?

Op de website van de partij staat het onder een mooi kopje: Wat hebben wij voor u gedaan? Wie op de button drukt ziet dat de partij zich, tevergeefs zo bleek afgelopen zomer, heeft ingezet voor meer onkruidbestrijding en dat ze een motie van afkeuring steunen tegen wethouder Stienen in het dossier Suytkade. Wat niet op de website staat is dat ze een paar maanden geleden ook een motie van wanttrouwen steunden tegen twee wethouders. En verder? Noppes!

Deze partij gaat nu dus de coalitie, die ze al twee keer weg wilde hebben, steunen. De stap van Senioren 2013 is schaamteloos. In maart 2018 mogen we er weer iets van vinden.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox