De nieuwe locatie biedt de organisatie tal van extra mogelijkheden.
De nieuwe locatie biedt de organisatie tal van extra mogelijkheden. (Foto: Traverse)

Ballonfestijn viert kwart eeuw hete lucht

GEMERT - Het Gemertse ballonfestijn staat aan de vooravond van de 25e editie. Maar niet alleen in dat opzicht wordt het evenement op 1 en 2 september bijzonder. Het festijn, een van de grootste ballonfestijnen in het zuiden van ons land, krijgt een compleet ander gezicht: grootser, gevarieerder en dus aantrekkelijker.

De ballonnen zullen op die vrijdag- en zaterdagavond voor het eerst het luchtruim kiezen vanaf de voetbalvelden van voetbalvereniging Gemert. Rotary Gemert-Beek en Donk-Lieshout vroeg VV Gemert eind vorig jaar of er een samenwerking mogelijk was en het bestuur van de plaatselijke voetbalclub reageerde direct enthousiast.

Sindsdien zijn de voorbereidingen voor het Gemerts Ballonfestijn meteen opgepakt. De nieuwe locatie biedt de organisatie van het Gemerts Ballonfestijn tal van extra mogelijkheden. Zo zijn er op sportpark Molenbroek natuurlijk al veel (horeca-)faciliteiten. De ballonnen gaan omhoog vanaf de velden twee en drie, maar er is ook veel te doen rondom de kantine van VV Gemert. Daar zal een groot terras zijn. Gedurende de twee dagen zijn er optredens van blaaskapellen, demonstraties en nog veel meer amusement voor de hele familie. Ondanks alle activiteiten heeft het Gemerts Ballonfestijn ervoor gekozen om geen entree te heffen: het evenement is op beide dagen gratis toegankelijk. Iedereen kan dus van dichtbij zien hoe de hete lucht in de ballonnen wordt geblazen en hoe zo'n enorm gevaarte uiteindelijk de lucht in gaat. Er komen tientallen ballonvaarders uit het hele land naar Nederland. Soms hebben ze bijzondere exemplaren bij zich, de zogenoemde 'special shapes'. Daarover wordt in de loop van de zomer meer bekend. Inmiddels is de verkoop van de ballonvaarten in volle gang. De organisatie heeft een spiksplinternieuwe site opgebouwd www.gemertsballonfestijn.nl waar alle informatie over de arrrangementen te vinden is. Bent u op zoek naar een origineel vaderdagcadeau? Wilt u iets bijzonders doen met een gezelschap zakenrelaties? Graag iets spannends beleven met je vriendengroep? Een bijzondere manier vinden om je vriendin tot huwelijk te vragen? Een ballonvaart is voor iedereen een onvergetelijke ervaring.

Zoals elk jaar gaat een deel van de opbrengst van het evenement naar goede doelen in het dorp en de nabije regio. Dit keer is gekozen voor Zorg Coöperatie Gemert, lokale Sinterklaascomités en het G-voetbal van VV Gemert.

De 25e editie van het Gemerts Ballonfestijn belooft een prachtige jubileumfeest te worden. Rotary Gemert-Beek en Donk-Lieshout en voetbalvereniging Gemert kijken er al naar uit.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox