De resentatie tijdens de vorige editie van de veulenveiling.
De resentatie tijdens de vorige editie van de veulenveiling. (Foto: Idor van Duppen)

Paardenveilingen Hippisch Parc Asten

ASTEN – Manege Heijligers aan de Reeweg in Asten is inmiddels de thuishaven voor diverse nationale en internationale springconcoursen. Daarnaast biedt het paardensportcentrum maandag 4 en dinsdag 5 september weer onderdak aan de veilingen van Future Sport Horse Sales en Sell Veulenveiling. Op de locatie van Hippisch Parc Asten is dan alles weer gereed om de paarden, kopers en verkopers te ontvangen.

Na een succesvolle eerste editie in september 2016 gaan de veilingdeuren maandag 4 september om 14.30 uur open voor zowel de VIP gasten als de bezoekers van de Future Sport Horse Sales. De selectiecommissie bestaande uit Eric van der Vleuten senior en junior, en Kees van de Oetelaar zorgt weer voor een aanbod van 24 interessante springpaarden, in leeftijd variërend van 4 tot 7 jaar. In 2016 was het paard Farmgraaf de zogenaamde 'veilingtopper' met een opbrengst van 190.000 euro; El Wikke was een goede tweede en kwam voor 180.000 euro in Spaanse handen.

De presentatie van de paarden begint om 15.00 uur en try-outs zijn mogelijk. De echte veiling begint enkele uren later, om 19.30 uur 's avonds.

Sell Veulenveiling Brabant selecteert kritisch. De veulens bewijzen zich op latere leeftijd in de sport en als fokpaard. Sell biedt dinsdag 5 september maar liefst 69 veulens aan, allen geboren in 2017. Sell Veulenveiling Brabant veilt al tientallen jaren toekomstige spring- en dressuurpaarden van hoog niveau. Zo rijdt Leopold van Asten op topniveau met onder andere VDL Groep Beauty, die destijds als veulen door Sell is geveild. Amazone Anne Meulendijks uit Heeze boekt successen met MDH Avant in de Grand Prix voor ruiters onder de 25 jaar, ook een oud-veilingveulen.

Voorzitter Anton van Limpt is zeer enthousiast over het aanbod van dit jaar en heeft veel vertrouwen in de aanstaande veiling. Hij merkt dat er uit zowel binnen- als buitenland veel belangstelling is en er zijn al veel boekingen voor VIP plaatsen binnen.

De Sell Veulenveiling Brabant begint 5 september ook om 14.30 uur met de presentatie. De veiling zelf start om 18.00 uur. De entree voor de veiling bedraagt 10 euro per persoon.

Telefonisch bieden is beide veilingdagen mogelijk.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox