Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>De start van de rally in 2019.</p>

De start van de rally in 2019.

(Foto: Joris van Esch )

ELE Rally verplaatst naar het weekend van 8 en 9 oktober

Regio - De afgelopen tijd is reikhalzend uitgekeken naar de datums waarop rallyminnend Nederland weer kan genieten van rallysport, en Stichting ELE Rally is verheugd te kunnen melden dat er na enorm goed overleg met de KNAC Nationale Autosport Federatie (KNAF) en de overige rally-organisatoren voor het weekend van 8 en 9 oktober is gekozen.

De komende tijd gaat de organisatie achter het evenement alles op een rijtje zetten of de ELE Rally weer over 2 dagen verreden kan worden of dat er wellicht een andere opzet gekozen moet worden.

Evenementen na 1 juni 

Met alle ontwikkelingen op corona-gebied zoals de vaccinaties, zou de situatie in oktober dusdanig verbeterd moeten zijn dat er weer een volwaardig rally-evenement plaats kan vinden, mét publiek uiteraard. Op de gepubliceerde kalender wordt in Nederland gestart met de GTC Rally op 10 juli aanstaande, en via de Vechtdalrally en Hellendoorn Rally kom je dan bij de ELE Rally uit. Na de ELE komen nog de Twente Rally en Achterhoek Rally en zo is er alsnog een fraaie kalender samengesteld met minimaal 3 weken tussen elk evenement om iedereen de tijd te geven zich gereed te kunnen maken voor het volgende evenement.

Alles uit de kast

De korte termijn moet uitwijzen of er voor alle plannen genoeg draagvlak is zodat besloten kan worden of het een een- of tweedaags evenement wordt. Maar dat de organisatie voor kwaliteit en iets speciaals gaat, staat vast. Iedereen hoopt er op dat het ELE-weekend weer een ouderwets prachtig weekend wordt met veel publiek en mooie rallysport.

De ELE-Rally

In 1964 werd de allereerste Eindhoven-Luik-Eindhoven verreden. Destijds nog een eendaags evenement wat in de loop der jaren uitgroeide tot een professionele, tweedaagse autorally. Maar altijd goed voor spectaculaire autosport.

Meer informatie

Blijf op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen via:

www.elerally.nl

Meer berichten