Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Een kletsnatte start van de Kennedymars in 2019.&nbsp;</p>

Een kletsnatte start van de Kennedymars in 2019. 

(Foto: Rob Fritsen)

Kennedy Challenge vervangt ‘mars’

Someren - De Kennedymars, het Rondje Someren en de Mini Kennedymars gaan ook in 2021 niet door. Dit maakt organisator JOEK bekend. De voortdurende coronapandemie en de onzekerheden die hiermee gepaard gaan, maken het onmogelijk om op korte termijn een groot, openbaar evenement te organiseren. Als alternatief wordt er een nieuwe Kennedy Challenge georganiseerd.

Voorzitter Robert Hurkmans geeft aan dat er tot het laatst mogelijke moment is gewacht om de knoop door te hakken. “Het wandelen op zich is niet het grootste probleem. Dat zou wellicht op een veilige afstand en met de nodige maatregelen kunnen. Het risico wordt gevormd door de oncontroleerbare toestroom van toeschouwers en publiek langs de routes en in het centrum van Someren. Iets wat normaal juist aanmoedigen en waarvan lopers aangeven dat het één van de onmisbare elementen van ons evenement is. De veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen is onze eerste prioriteit. Op dit moment kunnen wij die niet garanderen. We hebben daarom besloten om het evenement niet door te laten gaan, hoe jammer we dit ook vinden.”

Deelnemers die zich hebben ingeschreven voor de Kennedymars of het Rondje Someren ontvangen binnenkort een e-mail. Zij krijgen de keuze om hun inschrijving door te schuiven naar de volgende editie of hun inschrijfgeld terug te krijgen. Vorig jaar koos ruim 70% van de lopers ervoor om de inschrijving door te schuiven naar dit jaar. Ook zij ontvangen opnieuw een e-mail.

Kennedy Challenge

Na het succes van vorig jaar, organiseert JOEK dit jaar de tweede editie van de Kennedy Challenge. Marsleider Davy van Otterdijk vertelt dat er de afgelopen maanden verschillende voorbereidingen zijn getroffen om de Challenge dit jaar te verbeteren: “We dagen iedereen uit om in de maand juli 80 kilometer te lopen in de eigen omgeving. We hebben gewerkt aan een koppeling met de app Strava, waardoor lopers geen screenshots meer hoeven te sturen. We hanteren dit jaar ook een onderscheid in het aantal etappes van de loper om aan de 80 kilometer te komen. Degenen die 80 kilometer binnen 20 uur afleggen, ontvangen een gouden virtuele medaille en komen in aanmerking voor een stempel in het Kennedy Walkers-boekje. Wordt de 80 kilometer in 2 tot 4 etappes afgelegd, dan ontvangt de loper de zilveren virtuele medaille. Bij 5 etappes of meer ontvangt de loper een bronzen virtuele medaille.”

Er wordt ook weer een Mini Challenge georganiseerd. Coördinator Anne-Marie de la Cousine: “Voor onze lopers zal er, na het succes van vorig jaar, ook dit jaar weer een speurroute uitgezet worden met onderweg verschillende zoekplaatjes. De precieze invulling hiervan wordt nog bekend gemaakt, maar ook dit jaar weer met digitale medaille en verrassing op het plein!

Aanmelden voor de Kennedy en Mini Challenge kan op:

www.Kennedymars.nl/challenge

Meer berichten