Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Het Indoor Sport Centrum is in Eindhoven&nbsp; de locatie waar de vaccinaties worden gegeven.</p>

Het Indoor Sport Centrum is in Eindhoven  de locatie waar de vaccinaties worden gegeven.

(Foto: Bert Jansen)

Tweede XL vaccinatielocatie in Helmond

Helmond -Het ministerie van VWS heeft gekozen voor het grootschalig opschalen van het aantal vaccinaties. Het streven is 1,5 miljoen prikken per week. GGD BZO draagt hier aan bij met twee XL vaccinatielocaties. Er komt een tweede XL vaccinatielocatie bij in Helmond aan de Haverdijk.

De huidige locatie in Eindhoven in het Indoor Sportcentrum aan de Theo Koomenlaan blijft bestaan. De huidige locaties in Helmond, Best en Valkenswaard worden ontmanteld. De locatie die voorzien was in Bladel wordt niet opgebouwd.

In Brabant–Zuidoost is gekozen om van meerdere kleinere vaccinatielocaties over te gaan naar 2 zogenaamde XL locaties. In totaal zijn er dan 30 tot 35 priklijnen beschikbaar. Er wordt al 7 dagen in de week, 8 uur per dag geprikt. Als het nodig is ( als er meer vaccins beschikbaar komen) is er nog altijd de mogelijkheid om de openingstijden te verruimen en daarmee het aantal prikken per dag te verhogen. In de komende weken wordt de nieuwe XL locatie in Helmond opgebouwd. Het streven is om eind april 2 XL locaties te hebben. In de tussentijd worden alle beschikbare vaccins gewoon gezet.

Zorgvuldige afwegingen

De aanpassingen zijn zorgvuldig gekozen. Klantvriendelijkheid en efficiëntie staan voorop. “We willen al onze inwoners goed bedienen, zo min mogelijk reistijd geven en tegelijkertijd willen we zo snel mogelijk de beschikbare prikken zetten”, licht Gonny van Loon, programmamanager COVID-19, GGD BZO toe. ”Deze twee XL locaties kunnen een flinke verkeersstroom aan, hebben voldoende parkeerplekken en zijn goed bereikbaar. We kunnen verschillende vaccins per locatie geven, personeel efficiënt inzetten en het levert logistiek gezien flinke voordelen op om voor twee grote locaties te kiezen. Allemaal redenen waardoor we sneller kunnen werken en dus sneller meer inwoners kunnen voorzien van een vaccinatie. Maar we blijven afhankelijk van de levering van het vaccin.”

Drie keer zoveel prikken

Ondertussen werkt GGD BZO steeds efficiënter. Het logistieke proces is aangepast, waardoor er geen 18 maar 40 tot 60 prikken per uur gezet worden. Hiervoor wordt het administratieve gedeelte losgemaakt van het prikken. Deze nieuwe manier van werken is afgelopen weekend op de locatie in Best met succes getest. Binnenkort wordt de vaccinatielocatie in Eindhoven aangepast op deze nieuwe werkwijze en ook de nieuwe locatie in Helmond zal zo opgebouwd worden.

Gonny van Loon: “We verbeteren onze processen continu. Ook inwoners die bij ons komen voor een vaccinatie kunnen ons hierbij helpen. Heel simpel, door goed voorbereid naar de afspraak te komen. Neem de gezondheidsverklaring ingevuld mee, de medicijnlijst en trek gemakkelijke kleding aan zodat we snel de prik kunnen zetten.” Meer informatie op:

www.coronavaccinatie.nl

www.rivm.nl/covid-19

Meer berichten