Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Lex en Leonie van de Haterd.</p>

Lex en Leonie van de Haterd.

(Foto: )

Online lezing over expositie

Deurne - Lex en Leonie van de Haterd verzorgen op donderdag 1 april om 14.00 uur een online lezing over de expositie ‘Van Armando tot Zadkine’, die in museum De Wieger weer te zien is, zodra de musea weer open mogen.

De Wieger is voor de derde keer verplicht gesloten. Nog niet iedereen die dat wel wilde, heeft de gelegenheid gehad de expositie, die verlengd is tot en met 16 mei 2021, te bezichtigen. Mede om die reden organiseert De Wieger een digitale online lezing met beelden uit de expositie.

De expositie met werken uit de kunstcollectie van Lex en Leonie van de Haterd bestaat uit ruim 200 werken, die getoond worden in drie deelexposities en samen een eeuw moderne en eigentijdse beeldende kunst bestrijken. In het hoofdgebouw beneden worden de interbellumwerken ingepast in ‘De wereld van Hendrik Wiegersma’ met tekeningen en schilderijen van zijn hand en werken van onder meer Ossip Zadkine, Moissey Kogan, Otto van Rees, Jozef Cantré en Joep Nicolas. In het hoofdgebouw boven: een keuze uit de naoorlogse en hedendaagse kunst van het verzamelaarsechtpaar. En in de ateliers: fotografie uit collectie van Lex en Leonie van de Haterd.

U kunt zich aanmelden via info@dewieger.nl. U ontvangt een link waarmee u kunt inloggen om de online lezing te volgen. Aanvang lezing: 14.00 uur. Inloggen is mogelijk vanaf 13.45 uur. Deelname is gratis.

Meer berichten