Logo nieuwsblad-traverse.nl


Foto: Fotografie Gerhard Witteveen

Media Ukkie Dagen: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

Helmond - Worstel jij wel eens met het vinden van een goede balans als het gaat om de schermtijd van je kind? Van 26 maart tot en met 2 april 2021 zijn het weer de Media Ukkie Dagen. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Het thema dit jaar is: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

Jonge kinderen vinden razendsnel hun weg in deze wereld vol media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen vliegensvlug naar filmpjes op YouTube en spelen graag spelletjes op de tablet. Het mediagebruik van een kind kind is onderdeel van de opvoeding.

Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen benutten en blijven de risico’s beperkt. Tijdens de Media Ukkie Dagen staat op de site van de bibliotheek elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn direct toepasbaar.

Webinar

Voor ouders en verzorgers organiseert de bibliotheek een webinar over media aanbod voor jonge kinderen. Denise Bontje, taal- en mediaspecialist, neemt hen mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen?

Denise laat zien hoe je je peuter of kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten.

Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen. Dit webinar wordt gehouden op woensdag 31 maart van 20.00-21.00 uur. Je kunt dit vanaf thuis gratis volgen als je jezelf vooraf aangemeld hebt.

Aanmelden

Aanmelden voor het gratis webinar kan via onderstaande website. Na aanmelding krijg je een link toegestuurd om het webinar te kunnen volgen.

www.bibliotheekhelmondpeel.nl/mediaukkiedagen

Meer berichten