Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>De modellen op de tekening zijn een leidster en een jonge scout uit de leeftijdsgroep van de welpen (7-11 jaar) van de Eindhovense Scoutinggroep Wielewaal .</p>

De modellen op de tekening zijn een leidster en een jonge scout uit de leeftijdsgroep van de welpen (7-11 jaar) van de Eindhovense Scoutinggroep Wielewaal .

(Foto: Scouting Nederland)

Mural voor Scoutingvrijwilligers

Regio - Scouting Nederland heeft een gigantisch groot kunstwerk op de muur laten schilderen voor al haar vrijwilligers. Het kunstwerk van 7 meter breed en 3 meter hoog van kunstenaar Roy Valk van mooiemuur.nl, is te zien in de street-art omgeving van rotonde de Berenkuil in Eindhoven. Hiermee bedankt Scouting haar ruim 30.000 vrijwilligers in het hele land voor hun tomeloze inzet om kinderen en jongeren een mooie vrije tijdsbesteding te bieden en te werken aan hun ontwikkeling.

2021 is het jaar van de vrijwillige inzet, en Scouting doet als een van de grootste vrijwilligersorganisaties mee met de slogan ‘Mensen maken Nederland avontuurlijker’. Hiermee wil Scouting niet alleen haar vrijwilligers bedanken voor hun inzet, maar ook de nieuwsgierigheid wekken bij potentiële nieuwe vrijwilligers.

Filmpje

De modellen op de tekening zijn een leidster en een jonge scout uit de leeftijdsgroep van de welpen (7-11 jaar) van de Eindhovense Scoutinggroep Wielewaal, waar zij beiden actief zijn. Van de making off is een filmpje gemaakt, zodat ook scouts in het hele land kunnen meegenieten van dit bijzondere kunstwerk. Dit filmpje is hier te bekijken:https://youtu.be/c0wLxnusJOU.

Bewondering

Volgens Wendy van Rossum, woordvoerder van Scouting Nederland, komt de tekening op een goed moment. “Met de lockdown mogen scoutinggroepen helaas geen fysieke opkomsten draaien en wordt er extra veel van hen gevraagd om op creatieve wijze elke keer weer iets online te organiseren voor de kinderen en jongeren. Natuurlijk voorzien we ze van leuke ideeën, maar het blijft een uitdaging. We hebben veel bewondering voor hoe onze vrijwilligers er elke keer weer de schouders onder zetten.”

Meer jeugdleden

Ondanks de lockdown is Scouting in Noord-Brabant onverminderd populair: het aantal jeugdleden in Noord-Brabant steeg in 2020 met 3,7%. Dit blijkt uit intern onderzoek van Scouting Nederland. Een bijzonder resultaat in een jaar dat ook veel bijeenkomsten van Scouting (fysiek) niet door konden gaan vanwege de coronacrisis.

Voorzitter Jaap Boot: “Scouts gaan niet bij de pakken neerzitten en er ontstaan al snel vele initiatieven van groepen om online activiteiten aan hun leden én niet-leden te bieden.”

Meer informatie over scouting en de groepen in de regio, is te vinden op:

www.scouting.nl

Meer berichten