Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Loes Theunisz geeft een online workshop 'Brownies bakken'</p>

Loes Theunisz geeft een online workshop 'Brownies bakken'

(Foto:)

Online workshops en activiteiten voor alle vrijwilligers

Helmond - 2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. In de week van 22 tot en met 26 maart verzorgt LEV Helmond samen met een aantal partners, online activiteiten voor alle inwoners die zich voor Helmond inzetten. Iedereen kan deze thuis volgen op het YouTube kanaal van LEVgroep.

De aftrap is de opening van de fototentoonstelling ‘Deze mensen maken Helmond’ door burgemeester Elly Blanksma op maandag 22 maart om 20.00 uur.

Mieke Kootkar en Monique Raaijmakers van Studio M&M hebben van 15 vrijwilligers prachtige portretten gemaakt. Zij vertegenwoordigen de duizenden vrijwilligers die zich dagelijks voor Helmond inzetten. De foto’s hangen vanaf 22 maart s’ avonds in de Openluchtgalerie, Smalle Haven onder de Kasteeltraverse. De foto’s en bijbehorende verhalen zijn vanaf 22 maartook online te vinden op: www.levhelmond.nl/fototentoonstelling.

Activiteiten voor inwoners

In de week van 22-26 maart is er elke dag een online activiteit te volgen. Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 23 maart om 15.00 uur: Workshop fotograferen met je smartphone door Monica Driessen-Möller van Gerard van Hal fotografie

Woensdag 24 maart om 14.00 uur: Workshop brownies bakken met Loes Theunisz van Welkom Thuis. Je kunt voor 5 euro een pakketje met ingrediënten afhalen bij Welkom Thuis, Markt 24. Dit kan vanaf 16 maart op dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur.

Donderdag 25 maart om 20.00 uur: Voordracht van Wim Daniëls. Deze voordracht is eerder uitgezonden op DitisHelmond op 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag.

Vrijdag 26 maart om 16.00 uur: Digitale rondleiding met acteurs door het Kasteel van Helmond.

Live te volgen

De activiteiten zijn live te volgen waarbij iedereen via de chat kan reageren. Komt het tijdstip niet uit? De activiteiten blijven 24 uur op het YouTube kanaal staan (m.u.v. de voordracht van Wim Daniëls).

Deelnemen, hoe werkt het?

Ga naar het YouTube kanaal van LEVgroep. Kies de Playlist week voor de Vrijwilligers Of gebruik deze link:

www.youtube.com/playlist?list=PLxNgrwm1P102S82kD8bMl-RyIKGpoXRzi

De week voor de vrijwilligers is een alternatief voor de (fysieke) workshops die oorspronkelijk gepland stonden. Door corona zijn deze verplaatst naar december 2021. Meer informatie is te vinden op:

www.levhelmond.nl/nationaaljaar

Meer berichten