Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Breakdance workshop bij Urban Matterz in een eerdere editie.</p>

Breakdance workshop bij Urban Matterz in een eerdere editie.

(Foto: Deamer Media Design)

Festivalweekend Urban Matterz gaat niet door

Helmond - Het bestuur van UrbanMatterz heeft nauwlettend de ontwikkelingen gevolgd rondom covid-19. Hoewel zij vorig jaar nog hoopvol en positief waren dat UrbanMatterz 2021 doorgang kon vinden, heeft de realiteit hen inmiddels ingehaald.

In overleg met de gemeente en belanghebbenden, is besloten om de voorbereidingen/organisatie voor het festivalweekend en het Oldskool HipHop concert op zaterdag 25 en zondag 26 september te staken en alle activiteiten van de stichting tot en met september 2021 te cancellen.

De gezondheid van de bezoekers, artiesten, sponsoren, medewerkers, stakeholders en vrijwilligers staat voorop en kan op dit moment niet gegarandeerd worden. Bovendien is het onduidelijk of de internationale kunstenaars en artiesten mogen, kunnen en/of willen reizen in september. Kijkend naar de huidige 1,5 meter samenleving, is dit voor een festival niet of nauwelijks veilig te realiseren. Het is financieel gezien niet verantwoord nog langer te wachten met het nemen van een beslissing.

De verslagenheid bij de organisatie groot, maar de beslissing was eenduidig: Het is onverantwoord op allerlei gebied.

Najaar

In augustus zal een besluit genomen worden of de activiteiten die voor het najaar op de activiteitenlijst staan, UrbanMatterz Indoor en het educatieproject in samenwerking met Cultuurcontact, wel op verantwoorde wijze kunnen doorgaan.

www.urbanmatterz.nl

Meer berichten