Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Linda van den Heuvel, voorzitter van Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos: &quot;Stiekem komt er een hoop kijken bij het besturen van een vereniging.&quot;&nbsp;</p>

Linda van den Heuvel, voorzitter van Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos: "Stiekem komt er een hoop kijken bij het besturen van een vereniging." 

(Foto: Eigen foto)

Linda: ‘Ik heb echt een passie voor kinderen lesgeven’

Helmond - In het kader van van Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 en de landelijke campagne Mensen maken Nederland, deelt Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos maandelijks een nieuw gezicht achter de vereniging in deze krant. Deze maand is dat voorzitter Linda van den Heuvel (40). “Ik vind het heel mooi dat je iets doet voor een ander zonder dat je daar iets voor terug hoeft te hebben.”

Door: Joli Deitz

Linda begon als 6-jarig meisje zelf met zwemles volgen bij de vereniging. “Op een gegeven moment ben ik als jonge meid van een jaar of 15 mee zwemles gaan geven als hulpinstructeur. Ik volgde een opleiding instructeur, cursussen varen en ben zo blijven hangen. Het ging eigenlijk als vanzelf.” In het dagelijks leven is Linda leerkracht op een basisschool. “Je kunt wel zeggen dat ik een passie heb voor kinderen lesgeven”, lacht ze.

Naast zwemjuffrouw is ze voorzitter van de vereniging en van de EHaD/Varend Commissie. “Als voorzitter vind ik het belangrijk om interesse te tonen in alle commissies en om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Ook maak ik geregeld een praatje met vrijwilligers om te checken of ze bij ons goed in hun vel zitten. Ik vind een goede sfeer belangrijk dus daar steek ik veel energie in. Stiekem komt er een hoop kijken bij het besturen van een vereniging.”

‘Iedereen krijgt een kans om erbij te horen’

Linda vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. “Het voelt goed om iets voor een ander te doen zonder dat je er iets voor terug hoeft te hebben. Dat vind ik ook bij anderen een mooie eigenschap. Ik vind het prima als mensen dit niet willen, maar het heeft wel iets moois en onbaatzuchtigs.” Al krijg je er volgens de voorzitter niet helemaal niks voor terug. “De kleine dingen tellen ook mee, zoals zelf mogen zwemmen, een barbecue met alle vrijwilligers en meedoen aan bewakingen. Het is ontzettend leuk en ik heb er al veel vriendschappen uitgehaald.”

Linda wil aan anderen meegeven dat het belangrijk is dat je energie uit het vrijwilligerswerk haalt. “Doe iets wat je met passie kunt doen en zorg dat je er voldoening uit krijgt. Ik vind het mooi om te zien dat onze vrijwilligers veel voor onze reddingsbrigade willen betekenen, gewoon omdat ze het zo leuk vinden. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn en krijgt iedereen een kans om erbij te horen. Dat vind ik heel bijzonder.” Meer info en het volledige interview vind je op:

www.dereddingsklos.nl

Meer berichten