Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Vlnr: Anne-Marie de Groot (Zorgboog), Coby Nogarede (Zorgboog), Maurice Vanderlinden (Compaan Projecten) en Mirlinda Kida (Zorgboog).</p>

Vlnr: Anne-Marie de Groot (Zorgboog), Coby Nogarede (Zorgboog), Maurice Vanderlinden (Compaan Projecten) en Mirlinda Kida (Zorgboog).

(Foto: )

Wonen, welzijn en zorg in ‘bosbuurtschap’

Bakel - Zorgorganisatie de Zorgboog gaat samenwerken met projectontwikkelaar Compaan Projecten bv uit Heerlen bij de herontwikkeling van Landgoed Bakel.

“Met Compaan hebben we een partner gevonden die met respect voor het gedachtengoed van de Zorgboog en het groene karakter van het landgoed, het terrein samen met ons gaat herontwikkelen”, aldus Coby Nogarede-Hoekstra, voorzitter raad van bestuur van de Zorgboog.

De Zorgboog is sinds enige tijd op zoek naar een samenwerkingspartner voor de herontwikkeling van het Landgoed Bakel. Na een grondig aanbestedingstraject heeft de Zorgboog de opdracht gegund aan het bedrijf uit Heerlen. “Het plan van Compaan sluit helemaal aan op onze visie”, geeft Coby Nogarede-Hoekstra aan. “Het gaat uit van de maatschappelijk functie van het landgoed binnen Bakel en van het vormen van een buurtschap waarin mensen met en voor elkaar zorgen.”

Combinaties

“Ons plan omvat een ‘bosbuurtschap’ en een ‘landgoedpark’ waar combinaties van wonen, welzijn en zorg ontstaan”, legt Maurice Vanderlinden, directeur van Compaan Projecten uit. “Een woon-werkgebied waar mensen elkaar kennen en zorgdragen voor elkaar binnen hun mogelijkheden. Behoud van het groene karakter van het terrein is een belangrijk uitgangspunt. Het hele gebied blijft als openbaar park voor iedereen toegankelijk. Verbinding met het dorp Bakel is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelplan.” Beide partijen zijn van mening dat de herontwikkeling van het terrein van meerwaarde is voor de inwoners van Gemert-Bakel.

Compaan brengt de nodige kennis en ervaring met dergelijke trajecten met zich mee, zoals de ontwikkeling van het Zuiderpark in Eindhoven. “De Zorgboog heeft een volgende stap gezet in de herontwikkeling van het terrein in Bakel”, legt Coby Nogarede-Hoekstra uit. “We gaan nu de komende maanden met Compaan in gesprek om te komen tot een definitief ontwikkelplan voor het terrein.”

Meer berichten