Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Stuur jouw sportdroom in voor 22 maart en wie weet komt deze droom uit.&nbsp;</p>

Stuur jouw sportdroom in voor 22 maart en wie weet komt deze droom uit. 

(Foto: Paul Raats-Uniek Sporten)

Sportdromen komen uit bij Uniek Sporten en Jibb+

HELMOND - Mensen met een beperking verdienen de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend en hebben zij vaak sportdromen, die lastig zijn te realiseren. Om die reden slaan Uniek Sporten de Peel en Jibb+ de handen ineen. “We gaan drie Helmonders met een fysieke beperking blij maken. door hun sportdroom te laten uitkomen”, vertelt Lisanne van der Veen, beweegcoach bij Uniek Sporten de Peel.

De inspiratie voor dit idee komt van Moustafa Makhlouf. Hij werkt als Personal Coach in Den Bosch en realiseert al een lange tijd dromen van mensen met een beperking. Lisanne: “Ik volg Moustafa al langer en werd enorm getriggerd om dit ook in de Peelregio te gaan doen. Het is geweldig dat hij samen gaat hardlopen met een blinde man. Of met een tandemfiets op pad gaat samen met een dame met Down. Dit moeten we ook in Helmond voor elkaar kunnen krijgen.”

Lisanne werkt sinds 2020 als beweegcoach bij Uniek Sporten de Peel en is het aanspreekpunt voor Uniek Sporten Helmond. “Samen met Jibb+ gaan we op zoek naar de sportdromen van Helmondse inwoners.” Iedereen met een fysieke beperking die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, kan zich inschrijven. Moustafa vindt het een eer dat Lisanne dit project in Helmond oppakt. “Het is prachtig dat zij is geïnspireerd door mijn verhalen en zo ook in Helmond dromen gaat verwezenlijken.”

Stuur jouw sportdroom in!

Uit alle inzendingen worden drie winnaars gekozen, waarvan de droom werkelijkheid wordt. “Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook de Helmondse wethouder van Sport, Harrie Van Dijk, gaat plaatsnemen.” Meedoen kan door het formulier in te vullen op de website van Jibb+. Dit kan tot uiterlijk maandag 22 maart. “Denk bijvoorbeeld aan een keer kunnen fietsen, hardlopen met begeleiding, fitnessen of wat dan ook. Ik ben heel benieuwd wat voor sportdromen de mensen hebben.”

www.jibbplus.nl/sportdromen

Meer berichten