Logo nieuwsblad-traverse.nl


Foto:

‘Deurne 1300’-vlag gehesen en start nieuwe Tijdlijn Deurne

Deurne - Het jubileumjaar Deurne 1300 is vandaag officieel van start gegaan met het hijsen van de ‘Deurne 1300’-vlag in de vlaggenmast voor het gemeentehuis van Deurne. Het College van B&W gaf hiermee het startsein voor een jubileumjaar met tal van activiteiten in teken van dertien eeuwen Deurne.

Een van die activiteiten is de Tijdlijn Deurne 1300 jaar. Een buitenexpositie met 50 foto’s en verhalen in etalages in het centrum van Deurne. Met het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van de routefolder van de nieuwe Tijdlijn door Deurne, is de tentoonstelling officieel geopend door burgemeester Buter.

Tijdlijn door Deurne

De nieuwe Tijdlijn door Deurne vertelt het verhaal van 1300 jaar geschiedenis aan de hand van foto’s van bijzondere gebouwen én haar bewoners. De leden van Fotoclub Optika hebben in de gemeente Deurne diverse gemeentelijke- en rijksmonumenten gefotografeerd, met het persoonlijke gezicht van de huidige bewoner erbij. Een grote variatie aan foto’s is het resultaat. Bij elke foto vind je een leuk stukje informatie over pand en haar bewoners.

Gratis routefolder

De folder met de wandelroute is vooralsnog gratis mee te nemen bij IJssalon Italia, Markt 14 en op de tafel voor Foka Deurne aan Kerkstraat 8. De route is ook te downloaden via de webpagina tijdlijndeurne.nl. Wanneer de winkels en horeca weer open gaan kan de folder ook opgehaald worden bij VVV Deurne, tal van horecazaken en openbare locaties in Deurne. De Tijdlijn heeft een lengte van ca. 1,5 kilometer en in totaal zijn er 50 afbeeldingen te zien in etalages in het centrum van Deurne. Deze buitenexpositie loopt tot het eind van de viering van Deurne 1300, de zomer van 2022.

Tijdlijn gezamenlijke inspanning

De Tijdlijn Deurne 1300 jaar is een initiatief van Fotoclub Optika, Centrummanagement Deurne en VVV Deurne en werd gemaakt onder de vlag van Deurne Palet van De Peel. De Tijdlijn is (financieel) mede mogelijk gemaakt door Spiegel Crossmedia Communicatie en Quickprint Deurne.

Meer informatie www.deurne1300.nl

of www.tijdlijndeurne.nl

Meer berichten