Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Iedereen krijgt bij de ingang een chirurgisch mondneusmasker om tijdens het hele bezoek aan het Elkerliek te dragen.<br><br></p>

Iedereen krijgt bij de ingang een chirurgisch mondneusmasker om tijdens het hele bezoek aan het Elkerliek te dragen.

(Foto:)

Elkerliek scherpt coronamaatregelen voor bezoekers aan

Helmond - In Brabant leiden de recente uitbraken van besmettingen met de Britse Covid-variant tot grote zorgen. Daarom worden binnen het Elkerliek de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan verder aangescherpt. Zo wordt het bezoekuur teruggebracht naar 1 uur en krijgt iedereen die het ziekenhuis bezoekt een chirurgisch mond-neusmasker uitgereikt dat zij gedurende het gehele verblijf moet ophouden.

Bezoektijd teruggebracht naar 1 uur per dag

Met de oprukkende Britse variant van het coronavirus in het achterhoofd wil het ziekenhuis iedereen nóg beter beschermen tegen het coronavirus. Het verminderen van het aantal mensen dat in het ziekenhuis aanwezig is, is daarbij erg belangrijk. Ook het beperken van de tijd die bezoekers in het ziekenhuis doorbrengen, kan daaraan bijdragen. Daarom is met ingang van 24 februari de bezoektijd teruggebracht naar 1 uur per dag. Dit bezoekuur is dan dagelijks van 18.00 tot 19.00 uur. Er is slechts 1 bezoeker per patiënt per bezoekuur toegestaan en tussentijdse wisselingen zijn niet mogelijk.

Speciaal mondkapje

Iedereen krijgt bij de ingang een chirurgisch mondneusmasker uitgereikt. Tijdens uw gehele bezoek aan ons ziekenhuis dient u dit te dragen. Dus ook in de patiëntenkamers tijdens het bezoekuur. Het mag alleen af gezet worden, wanneer dit door één van de zorgmedewerkers gevraagd wordt. Uw eigen mond-neusmasker, stoffen mondkapje of face-shield moet u dus vervangen door het exemplaar dat u van ons ontvangt. Een chirurgisch mond-neusmasker biedt namelijk betere bescherming tegen het corona-virus.

Bezoekers van patiënten op de corona-afdeling krijgen nog meer beschermingsmiddelen uitgereikt. Voor het binnengaan van de patiëntenkamer krijgen zij: een spatbril en chirurgisch mond-neusmaskere en (disposable) schort en handschoenen.

Door het gebruiken van deze beschermingsmiddelen zijn bezoekers zo optimaal mogelijk beschermd tegen een Covid-besmetting tijdens hun bezoek.

Andere maatregelen blijven van kracht

Ook de andere maatregelen blijven nog steeds van kracht en dienen zorgvuldig te worden nageleefd. Zo dient u voorafgaand aan uw bezoek aan ons ziekenhuis onze coronascreening te doorlopen (online via onze website of bij de ingang), moet u overal anderhalve meter afstand houden en dient u alleen naar uw afspraak komen (behalve bij kinderen en in uitzonderlijke gevallen, dan mag er maximaal 1 begeleider mee). Op die manier minimaliseren we de kans op besmettingen en blijft ons ziekenhuis veilig te bezoeken.

Meer informatie:

www.elkerliek.nl

Meer berichten