Logo nieuwsblad-traverse.nl


Foto:

Irene de Gruyter is de Voorleeskampioen 2021 van Helmond

Helmond - De winnaar van de Voorleeswedstrijd van Helmond is Irene de Gruyter van basisschool Talentrijk aan het Theo Driessenhof. Irene las voor uit ‘Groep 7 slaat terug’ van Jacques Vriens. De jury zei dat het heel fijn was om naar het verhaal van Irene te luisteren, ze las zo mooi en rustig voor. In de spannende finale nam ze het op tegen Sofie van den Heuvel van de Goede Herder en Lise Hendriks van de Vendelier.

De voorleeswedstrijd was dit jaar helemaal online. Alle 18 Helmondse schoolkampioenen hadden vooraf een filmpje ingestuurd. De jury, die bestond uit leesconsulenten van de Bibliotheek Helmond-Peel, kozen uit elke poule een winnaar. Daarna was er een finale en werd Irene gekozen. Zij is Voorleeskampioen 2021 van de gemeente Helmond.

De Voorleeskampioen is op school verrast met een bezoek van medewerkers van de Bibliotheek en ze ontving een oorkonde en cadeautje. Op zaterdagmorgen 27 maart vindt de Brabantse halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd ook weer online plaats. Irene zal daarbij Helmond vertegenwoordigen.

Over de Nationale Voorleeswedstrijd

De grootste leesbevorderingswedstrijd van Nederland vindt in 2021 voor de 28e keer plaats. Heel veel kinderen uit groep 7 en 8 laten in de maanden december- februari hun voorleestalent zien en vooral horen tijdens de school-, lokale en regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen. www.bibliotheekhelmondpeel.nl/voorleeswedstrijd

Meer berichten