Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Nieuwe woningen aan de noordzijde van de Vondelvijver.&nbsp;</p>

Nieuwe woningen aan de noordzijde van de Vondelvijver. 

(Foto: LX Architecten)

Bouwplan voormalige Vondellaan klaar

Helmond - In maart zal er een begin worden gemaakt met de bouw van 40 woningen, aan de voormalige Vondellaan, maar dan wel aan de noordkant van de Vondelvijver.

Door: Henk van Dijk

Het project Schryverskade krijgt 26 appartementen en 14 woningen. Woonpartners gaat de appartementen bouwen aan de Nachtegaallaan en de Thomas van Kempenstraat. De nieuwe bewoners van de rijtjeshuizen, krijgen een adres dat is gelegen in de Bloemendaallaan..

Woonpartners heeft bij de ontwikkeling van dit bouwplan de aanstaande huurders mee laten denken en beslissen, hoe de woningen er uit gaan zien. Een ander bijzonder feit is, dat bewoners uit de wijk Helmond Noord voorrang kregen, zodat er enige doorstroming in de wijk zou kunnen plaatsvinden. Er waren drie ontwerpen, waarbij het project Schryverskade dat door LX architecten uit Helmond was opgezet het meest in de smaak viel bij de nieuw geselecteerde huurders.

De bouwplanning is er op gericht, dat de toekomstige bewoners ergens in de lente van 2022 de sleutel van hun nieuwe huis zullen krijgen. 

Meer berichten