Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Het Samenloopweekeinde is voor deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers, altijd heel bijzonder om mee te maken.</p>

Het Samenloopweekeinde is voor deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers, altijd heel bijzonder om mee te maken.

(Foto: )

Kasteel nieuwe locatie Samenloop

Helmond - De zesde editie van de Samenloop Helmond / Laarbeek wordt op 25-26 juni 2022 gehouden. In de afgelopen jaren was de organisatie te gast op de locatie van HAC en Stiphout Vooruit. In 2022 wordt de Samenloop gehouden op een nog mooiere plek: rond het Kasteel in centrum Helmond.

De reden is het feit dat deze historische plek centraal gelegen is in de stad, goed bereikbaar en bekend bij iedereen. De Samenloop maakt gebruik van de prachtige kasteeltuin en de directe omgeving van het Kasteel.

Overleg met de gemeente Helmond heeft ertoe geleid dat de Samenloop op die bijzondere plek veilig en verantwoord kan plaatsvinden, mits uiteraard wordt voldaan aan de voorwaarden uit de te verlenen vergunning. Er is ruimte om een mooi wandelparcours uit te zetten, om kramen te plaatsen, een podium en om de nodige publieke belangstelling te kunnen verwachten.

Ambassadeurs

De Samenloop voor Hoop Helmond/Laarbeek heeft vier bekende personen die hun naam en expertise als ambassadeur aan het evenement verlenen: Elly Blanksma (burgemeester van Helmond); Frank van der Meijden (burgemeester van Laarbeek); Eveline de Bont (Raad van Bestuur Elkerliek Ziekenhuis) en voetbalcoryfee Berry van Aerle. De ambassadeurs zijn in het Samenloopweekend ook aanwezig.

doel is geld inzamelen voor verder kankeronderzoek

Door de Samenloop in het centrum van de stad te houden wordt meer publiek verwacht. De organisatie zoekt samenwerking met winkels en horeca, er zijn diverse optredens van artiesten en er is een markt is ingericht met allerlei acties voor dit goede doel.


Vanaf 2011 wordt de Samenloop in Helmond met veel deelnemers, teams, bezoekers, bedrijven, eregasten en vrijwilligers om de twee jaar gehouden. Gedurende de afgelopen Samenlopen is de financiële opbrengst geleidelijk gestegen naar een bedrag rond de 100.000 euro.

Gehoopt wordt dat komend jaar de bedrijven, ondanks de economische gevolgen van corona, wederom van de partij zijn. Het huidige bestuur, afgelopen jaar aangevuld met enkele nieuwe gezichten, is erg blij met de mogelijkheid om het feest van hoop te mogen organiseren rondom het Kasteel.

Eens in de twee jaar

De Samenloop voor Hoop wordt eens in de twee jaar op meerdere plaatsen in Nederland gehouden. Het is een 24uurs wandelestafette onder de vlag van KWF Kankerbestrijding met als doel geld in te zamelen voor verdergaand wetenschappelijk kankeronderzoek. Ook wordt hiermee Inloophuis de Cirkel financieel ondersteund. In het Samenloop-weekend wordt het leven gevierd met als een ideaal streefbeeld, een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker!

Tijdens de Samenloop worden mensen die kanker hebben of kanker hebben gehad volop in het zonnetje gezet. Deelnemende teams zorgen ervoor dat op het wandelparcours continue wandelaars lopen om het evenement met energie en daadkracht uit te dragen. Bedrijven worden gevraagd om de Samenloop in belangrijke mate te sponsoren met hetzij een financiële bijdrage of met steun in natura. Ook de teams zorgen met diverse kleine en grote acties dat de opbrengst van de tweejaarlijkse Samenloop nog verder stijgt.

Voor vragen en suggesties is het bestuur bereikbaar op het mailadres: helmond@samenloopvoorhoop.nl

Meer informatie en op de hoogte blijven van de meest actuele stand van zaken:

www.samenloopvoorhoop.nl/helmond

Meer berichten