Cursus duurzaam ouderschap na echtscheiding helpt


<p>Voor een goede omgang met de ex-partner kan de cursus een hulpmiddel zijn.&nbsp;</p>

Voor een goede omgang met de ex-partner kan de cursus een hulpmiddel zijn. 

(Foto: )

Cursus duurzaam ouderschap na echtscheiding helpt

Helmond - Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die het leven van de ouders en van de betrokken kinderen behoorlijk op zijn kop kan zetten. Er breekt een tijd aan met veel onzekerheden waardoor de stress toe kan nemen en gevoelens met je aan de haal kunnen gaan. De omgeving verwacht desondanks dat jij een goed contact blijft onderhouden met de ex-partner/ouder van jullie kinderen. De cursus ‘Duurzaam ouderschap na echtscheiding’ biedt de mogelijkheid om ervaringen te delen. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en start op 4 maart in Helmond.

Emma (echte naam bekend bij de LEVgroep) zag haar huwelijk na een aantal jaren stranden en kwam in een moeilijke scheiding terecht. Ze wilde er zijn voor haar kinderen en over de opvoeding in goed contact blijven met haar ex-partner. Maar hoe doe je dat, wanneer je leven op zijn kop staat? Hierbij kon ze wel wat ondersteuning gebruiken. Via het echtscheidingsspreekuur van LEVgroep kwam ze terecht bij de groepscursus ‘Duurzaam ouderschap na echtscheiding’ van Leren met LEV. “Het is natuurlijk best eng om in een groep te praten over jouw persoonlijke situatie.” Toch blijkt het voor deelnemers aan een groepstraining veel voordelen te hebben. Ze leren niet alleen van de trainer, maar ook van elkaar. Het is steunend dat er lotgenoten zijn die met dezelfde vragen zitten. “Ik heb het zelf als erg prettig ervaren om met lotgenoten alles over een scheiding met kinderen te bespreken en hier oefeningen over te maken.”

De cursus omvat zes bijeenkomsten van 2 uur. Voorafgaand aan de cursus vindt een voorgesprek plaats, waarin je kennis maakt met de trainers en een korte uitleg krijgt over de inhoud van de cursus.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over de training kun je krijgen bij Liesbeth Schobers. Mail naar: liesbeth.schobers@levgroep.nl of bel met tel.nr. 06-41 03 88 25.

Aanmelden kan via het onderstaande webadres.

Deelname is veilig

Voor alle trainingen geldt dat Leren met LEV zich houdt aan de richtlijnen van het RIVM en de algemene basisregels (o.a. 1,5 meter afstand, groepsgrootte, ventilatie van de ruimte en voldoende hygiëne). Voorafgaand aan de training wordt een gezondheidscheck afgenomen.

Mochten de maatregelen fysieke bijeenkomsten onmogelijk maken, dan zullen de bijeenkomsten online plaatsvinden.

bit.ly/lerenmetlev-duurzaamnascheiding

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden