De Raad van Elf uit Deurne wint De Beste Brabantse Carnavalskraker 2021


Foto:

De Raad van Elf uit Deurne wint De Beste Brabantse Carnavalskraker 2021

Deurne - Geen carnaval, maar toch feest in Deurne: De Raad van Elf wint De Beste Brabantse Carnavalskraker 2021 met het nummer ‘Feesten doen we overal’

 De liedjeswedstrijd werd uitgeschreven door het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN de Stem. Ondanks dat het carnavalsseizoen er dit jaar anders uitziet, werden er tientallen carnavalskrakers ingezonden. Op aanraden van een aantal enthousiaste Deurnese carnavalsvierders die het nummer van De Raad Van Elf al hadden gehoord, werd ‘Feesten Doen We Overal’ op goed geluk ingezonden naar het Eindhovens Dagblad.

Vakjury

Een vakjury uit diverse Brabantse plaatsen stelde een top 5 samen, waar vervolgens online door publiek op gestemd kon worden. Hier eindigde De Raad Van Elf als tweede met 39% van de stemmen net achter ‘Omdat Ik Een Ray-Ban’ van Peter Selie (winnaar van vorig jaar).

Aangezien de publiekskeuze meewoog in het eindoordeel van de vakjury was de verrassing dan ook extra groot toen donderdag 11 februari het bericht kwam dat de zes Deurnese zangers, die normaal gesproken voorop gaan in de polonaise als lid van CS de Peelstrekels uit Deurne, de overwinning mochten bijschrijven. “Mede door de kwinkslag naar de actualiteit, het deuntje dat lekker blijft hangen en de aanstekelijke gezelligheid die het nummer uitstraalt heeft ons doen besluiten om ‘Feesten Doen We Overal’ uit te roepen tot De Beste Brabantse Carnavalskraker 2021”, aldus de vakjury.

Ook dit jaar weer een carnavalslied

In 2020 had De Raad Van Elf al een lokale hit met hun nummer ‘ ‘T Is Weer Carnaval’, maar dromen van een Brabantse overwinning was toen nog niet aan de orde. Het debuutnummer werd namelijk opgenomen voor de Peelstrekels om als gastheer van de Quatsja avonden een bijdrage te leveren aan het programma van dit evenement.

Gezien de leuke reacties en positiviteit die dit initiatief gebracht heeft voor het Deurnese carnaval, werd ondanks het afgelasten van een traditioneel carnavalsseizoen besloten om ook in 2021 met een carnavalslied te komen: ‘Feesten doen we overal’. Het nummer beschrijft dat je overal een feestje kunt vieren, maar dat carnaval (in Deurne) toch eigenlijk het mooiste feest van allemaal is.

Digitale verrassing

Dit maakte de verrassing dan ook extra groot toen donderdag 11 februari het bericht kwam dat de Deurnese carnavalsvierders met ‘Feesten doen we overal’ de overwinning mochten toevoegen aan de prijzenkast. De bekendmaking en prijsuitreiking werd vanwege de huidige omstandigheden digitaal gedaan. De feestvreugde was er absoluut niet minder om en stiekem wordt er al gedacht over een nieuw carnavalsnummer.

Naast de studio opname is er ook een videoclip gemaakt. Hiervoor is De Raad van Elf via Maastricht naar Amsterdam gegaan om vervolgens via Helmond weer uit te komen in hun eigen gemeente Deurne.

De videoclip is te zien op YouTube en het prijswinnende nummer is te horen op Spotify.

 https://www.youtube.com/watch?v=8tUjucIrw-0

https://open.spotify.com/track/0WPGOt4SBxcfheeC67mBvc

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden