Online cursussen voor leden bibliotheek


Foto:

Online cursussen voor leden bibliotheek

Leden van de Bibliotheek kunnen sinds 1 februari online cursussen volgen via hun bibliotheek. Met cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment.

HELMOND - Er is keuze uit meer dan 160 online cursussen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. Bibliotheekleden kunnen de cursussen volgen via de Bibliotheek op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz. De online cursussen en een uitleg hoe het werkt zijn te vinden op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/onlinecursussen

Een leven lang leren

De cursussen kunnen in eigen tempo en op een moment dat het goed uitkomt gevolgd worden. Voor werk, naast het werk of gewoon omdat het leuk is om iets nieuws te leren. De cursussen worden gegeven door professionals met video’s en opdrachten.

Pilot

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak van de bibliotheek in de aankomende jaren. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden.

In de bibliotheek kunnen leden al lang voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er activiteiten voor jong en oud en biedt de bibliotheek hulp bij taal, internet en informatie van de overheid. Ook wordt het digitale aanbod van de bibliotheek steeds groter. Deze online cursussen zijn nu de bibliotheken gesloten zijn een mooie aanvulling op de AfhaalBieb en de duizenden e-books en luisterboeken van de online bibliotheek.

Aanmelden en meer informatie is te vinden op de website:

www.bibliotheekhelmondpeel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden