Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Jaques Vriens</p>

Jaques Vriens

(Foto: Toon van de Wijk)

Jacques Vriens bij DitIsHelmond TV over brand Hotel St. Lambert

DitisHelmond TV blikt vrijdagavond 5 februari om 18.00 uur  in een speciale uitzending terug op de brand die 65 jaar geleden hotel St. Lambert in het centrum van Helmond in de as legde. Kinderboekenschrijver Jacques Vriens woonde toen in het hotel. Hij herinnert zich die beruchte nacht nog heel goed. Ook vertelt hij over zijn jeugdjaren in Helmond.

HELMOND - Jacques Vriens was zes jaar toen hij naar Helmond verhuisde vanuit ‘s-Hertogenbosch. Zijn ouders werden uitbater van hotel St. Lambert. Vier jaar na die verhuizing, in de nacht van 5 op 6 februari 1956 ontstond er brand in het hotel. De familie en de gasten werden gewaarschuwd en zagen buiten hoe hun geliefde hotel volledig uitbrandde. Daarbij vielen ook twee doden, twee jongens die de laatste trein terug naar ‘s-Hertogenbosch gemist hadden. De familie Vriens vertrok na de fatale brand.

65 jaar na dato wordt samen met Jacques Vriens terug gekeken op deze nacht en hoe die zijn jeugd veranderde. Zoals hij het zelf omschrijft: “Mijn jeugd bestaat uit twee delen, het deel voor en het deel na de brand”.

Lokale omroep DitisHelmond TV is te bekijken op Ziggo kanaal 36 – KPN kanaal 1429 – Edutel kanaal 2109 – Fiber kanaal 2109 en Breedband Helmond kanaal 21.

Meer berichten