Logo nieuwsblad-traverse.nl


<p>Jordy Thomassen en Loewy the Cat, de mascotte van Helmond Sport, hebben een speciale video opgenomen voor de aftrap van de tweede editie..</p>

Jordy Thomassen en Loewy the Cat, de mascotte van Helmond Sport, hebben een speciale video opgenomen voor de aftrap van de tweede editie..

(Foto: )

Scoor een boek! van start

Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 in Asten, Deurne, Helmond en Someren te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

HELMOND - Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen de bibliotheken dat bereiken. In de komende 10 weken gaan 60 klassen met 1.500 leerlingen van 33 basisscholen zoveel mogelijk boeken lezen, thuis en in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Helmond Sport spits Jordy Thomassen. Thuis kan het hele gezin meedoen aan de Scoor een Boek!-thuiseditie.

Aftrappen

Op 1 februari is het Scoor een Boek!-seizoen afgetrapt. Omdat de scholen gesloten zijn, vindt de aftrap per school plaats via een online bijeenkomst. Er is een speciale video opgenomen met Jordy Thomassen en Loewy the Cat, de mascotte van Helmond Sport, in de hoofdrollen.

Thuis en in de bieb scoren

Scoren kan overal, ook thuis! Het hele gezin kan mee scoren, ook als de school niet meedoet aan Scoor een Boek! Via www.scoorthuis.nl kunnen de kinderen meedoen aan allerlei leuke opdrachten zoals het oplossen van puzzelverhalen, het maken van een TikTok scoringsdansje en voorlezen uit hun favoriete boek. De opdrachten zijn gericht op kinderen uit groep 5 en 6, omdat de schooleditie zich ook op deze groepen richt, maar de thuiseditie is geschikt voor alle leeftijden.

Als de Bibliotheken weer open zijn, kunnen de deelnemertjes gratis komen lezen en bewegen met de spelers van Helmond Sport. Zij dagen hen uit voor een potje voetbal en lezen voor uit sportieve boeken. Voor data, tijden en aanmelden, kijk op onderstaande website.

Over Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is in 2012 opgezet in de provincie Groningen en daarna uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie en de Eerste divisie. Landelijk nemen onder andere de volgende clubs deel: AZ, FC Groningen, FC Emmen, Go Ahead Eagles, Willem II, RKC, Heracles Almelo, PSV , FC Volendam en dus ook Helmond Sport.

www.bibliotheekhelmondpeel.nl/scooreenboek

Meer berichten