Chantal Ermers neemt afscheid van Dierenrijk


<p>Chantal Ermers verruilt Dierenrijk voor Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze.&nbsp;</p>

Chantal Ermers verruilt Dierenrijk voor Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. 

(Foto: Dierenrijk)

Chantal Ermers neemt afscheid van Dierenrijk

Na ruim veertien jaar deed Chantal Ermers woensdag 13 januari voor het laatst de deuren van Dierenrijk op slot. De general manager verruilt de de dierentuin in Mierlo voor een nieuwe uitdaging.

MIERLO - Chantal Ermers begon in 2006 bij de dierentuin als coördinator evenementen. In 2018 maakte ze de overstap naar general manager. In de afgelopen jaren zag ze de dierentuin veranderen van een klein park met alleen diersoorten uit Europa naar een volwaardige dierentuin. “Toen ik begon hadden we al wel ijsberen, maar daarnaast vooral kleinere diersoorten. De afgelopen jaren zag ik de dierentuin groeien met olifanten, tijgers en leeuwen. Dat is echt een transformatie geweest.” Daardoor was het nooit saai, zegt ze. “Ik had nooit het idee dat ik in dezelfde dierentuin werkte, ieder jaar was anders. De komst van de neushoorns en pinguïns waren voor mij wel echte hoogtepunten.”

Het afgelopen jaar moest de dierentuin drie keer de deuren sluiten in verband met corona. “Dat doet wel pijn. Financieel is het uiteraard echt moeilijk, want de kosten lopen gewoon door, maar ook voelt het heel onnatuurlijk, zo’n dierentuin zonder bezoekers. Het zijn juist de reacties en de blijdschap van de mensen die genieten van je park die je werk zo lonend maken. Dat nu moeten missen, is dat echt heel gek.”

Carrièrestap 

Het park is nog dicht. “Na de persconferentie in december besefte ik dat ik hoogstwaarschijnlijk mijn laatste dag met bezoekers had gehad. Zonder het te weten. Dat was wel echt even slikken. En niet weten hoe lang het nog gaat duren, maakt het lastig. Maar het werk ging wel gewoon door. Het is fijn dat ik alles goed heb kunnen afronden en alle collega’s nog heb kunnen zien.”

Ermers gaat in februari aan de slag als general manager van natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. “Ik was voor Dierenrijk twaalf jaar lang mede-eigenaar van een uitvaartbedrijf. Het is een sector die me nog altijd heel dierbaar is. Maar ik vertrek met pijn in mijn hart: Dierenrijk is een fantastische plek om te werken en ik heb er een toptijd gehad.”

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden