Keiebijters Kletsverhaal online te volgen, Spurriezeiers ook online


<p>Boy Jansen in zijn rol als Truus van Boven tijdens de finale van de Keieklets 2019.&nbsp;</p>

Boy Jansen in zijn rol als Truus van Boven tijdens de finale van de Keieklets 2019. 

(Foto: Harrie van der Sanden)

Keiebijters Kletsverhaal online te volgen, Spurriezeiers ook online

Carnavalsverenigingen zoeken naar alternatieven om toch een beetje het carnavalsgevoel te brengen naar de liefhebbers van het jaarlijkse feest. De Keiebijters brengt in samenwerking met Omroep Brabant en met medewerking van maar liefst 16 kletsers zaterdag 30 januari en 6 februari twee edities uit van het Keiebijters Kletsverhaal 2021. CV De Spurriezeiers zenden hun evenement uit op zaterdag 30 januari.

HELMOND - Bij de Keiebijters vertellen Andy Marcelissen en Boy Jansen een kolderiek verhaal waarin korte optredens van meerdere kletsers de revue passeren. Net als in de ton vertolkt iedere kletser een typetje; Rob Bouwman kruipt in de huid van een taxichauffeur, Rob van Elst in die van een gynaecoloog en Dirk Kouwenberg is astronaut. Maar ook Wichard de Benis als duivenmelker, Hans Keeris als wielrenner en Peter van der Maas als Peerke Safari spelen mee in de verhalen. Theo Nellen, Arian Compen en René van de Heuvel geven een carnavaleske persconferentie. De Helmondse Rob Scheepers, Tom van Osch, winnaar van vorig jaar Joep de Wildt, Erik Mulder en Iveke van Gerwen doen met een bestaand of een nieuw typetje mee.

Op zaterdag 30 januari en 6 februari worden de kletsverhalen door Omroep Brabant op tv uitgezonden. Op de website van de Keiebijters zijn deze verhalen ook te zien maar dan inclusief een optreden van de amusementsgroepen Tadaa en Applaus.

Op vrijdag 12 februari wordt op het YouTube-kanaal van de Keiebijters een compilatie van 11 jaar Keijologische Hogeskool uitgezonden.

CV de Spurriezeiers online

“Met carnaval mag niemand alleen zijn”! aldus voorzitter Jorg van Stiphout van CV de Spurriezeiers. En daarom heeft de vereniging geheel binnen de coronamaatregelen ruimte gevonden om online, het carnaval naar de mensen te brengen. In het event komt alles bij elkaar, van Prinsenonthulling en -receptie, tot de boerengildeavond of een echte Zeivuravond. Het wordt een kort maar krachtig programma dat live wordt uitgezonden via YouTube. Prins Mart presenteert in samenwerking met de VAC (Vorst, Adjudant, Ceremoniemeester) en Rob Scheepers (Helmond) een leuke avond vol optredens van o.a. IMMER HANSI, dj Tom van de Meulenhof, sketches en muziek.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 30 januari vanaf 20.00 uur en vrij en gratis toegankelijk is. Via de website van de Spurriezeiers kan een gratis toegangskaart aangevraagd worden dat tevens geldt als lot voor de loterij tijdens deze avond. “Het staat vrij om een donatie te doen aan onze vereniging bij het verkrijgen van een gratis toegangskaart, wij vinden het belangrijk dat carnaval gevierd wordt. Carnaval gaat door, ook dit jaar, volgens de geldende regels en richtlijnen”, aldus voorzitter van Stiphout. Meer informatie:

https://spurriezeiers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden