Podiumbijeenkomst-webinar participatiebeleid


Foto: indebuurt

Podiumbijeenkomst-webinar participatiebeleid

Dinsdag 19 januari is er een webinar over het participatiebeleid van de gemeente HelmondRaads- en commissieleden laten zich inspireren door burgerinitiatieven en interessante sprekers. Daarnaast kunnen alle Helmonders deelnemen via YouTube, via de Facebookpagina van de gemeenteraad of via Dit is Helmond tv.

HELMOND - Het webinar start om 20.00 uur en sluit uiterlijk 21.30 uur af. Het programma start met een inleiding over het huidige participatiebeleid van de gemeente Helmond. Daarna gaat Thijs van Mierlo in gesprek met twee Helmondse burgerinitiatieven over waar zij tegenaan liepen en wat ze hebben geleerd. Aan het woord komen:

Ralf Fleuren van Stadsboerderij Brandevoort;

Jan Drouen van Kansrijk Mierlo-Hout.

In het tweede deel van het programma gaat Annelies de Groot in op het groeiende fenomeen van het Right2Challenge of het uitdaagrecht. Inwoners kunnen taken van overheden overnemen als zij denken het slimmer, beter, goedkoper of anders te kunnen doen. Kan de gemeente Helmond ook worden uitgedaagd door inwoners?

Vragen stellen

Gedurende de presentaties kunt u via WhatsApp vragen stellen. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt. Na afloop van hun presentaties beantwoorden de sprekers binnengekomen vragen.

Meer informatie

Aanmelden is niet nodig. Wilt u meer weten over de sprekers en het programma? Kijk dan op helmond.raadsinformatie.nl en klik in de kalender op 19 januari.

Toekomstige besluiten

De gemeenteraad organiseert regelmatig podiumbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten haalt de raad informatie op. Zo kunnen raads- en commissieleden zich een goed beeld vormen van bepaalde onderwerpen. Deze informatie gebruiken zij bij toekomstige besluiten die zij nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden