Repair Café Stiphout-Warande alleen nog maar repair


<p>De kledingreparaties blijven in verhouding achter.&nbsp;</p>

De kledingreparaties blijven in verhouding achter. 

(Foto: Jan Vogels)

Repair Café Stiphout-Warande alleen nog maar repair

Vanaf maart kan het Repair Café al niet meer terecht in De Ark. Eind mei valt het besluit om tijdelijk Repair en Café te splitsen. Alleen de ‘repair’ gaat door onder de naam Corona Repair Service. De vrijwilligers repareren vanaf dat moment in hun eentje thuis, dus volledig coronaproof.

HELMOND - Na een half jaar is de balans opgemaakt: er zijn ongeveer 100 reparatiepogingen ondernomen, waarvan ongeveer 75% succesvol was. Een verbluffend resultaat.

Het soort reparaties is divers. Huishoudelijke apparatuur, al dan niet met een storing aan het elektrische (elektronisch) systeem, is favoriet en goed voor bijna 50% van het totaal. Vooral koffiezetapparaten en stofzuigers geven kennelijk regelmatig storing. Maar ook minder voor de hand liggende zaken zoals bijvoorbeeld een trompet, een verrekijker, een TV, vouwfiets, enz. werden onderhanden genomen.

Kledingreparaties komen veel minder voor, minder dan aanvankelijk verwacht. Zijn mensen op dit gebied zelf handig of wordt kleding eerder gezien als weggooi-artikel? Dat is niet helemaal duidelijk.

De Corona Repair Service concludeert: er is veel en goed werk verricht. Dat geldt trouwens ook voor reparaties die niet gelukt zijn, want dan weet de eigenaar dat hij het apparaat met een gerust hart kan afschrijven.

Al met al is gebleken dat de Corona Repair Service een prima antwoord is op de beperkingen in coronatijd. Het minder zichtbaar zijn in de vorm van de maandelijkse bijeenkomst in De Ark heeft zeker niet geleid tot minder aanvragen. Maar wordt uitgekeken naar de dag dat het Repair Café weer open kan gaan. De samenkomsten in De Ark worden door iedereen gemist.

Meer informatie

Heeft u een vraag voor reparatie of misschien alleen voor advies, neem dan via mail contact op met repaircafestiphout@gmail.com of stuur een berichtje via Facebook. com/RepairCaféStiphout. Beschrijf uw probleem en sluit eventueel een foto bij. Hebt u geen internet bel dan naar: 0492-536970.

repaircafestiphout@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden