Rode Kruis Contactcirkel zorgt voor veilig gevoel


<p>De deelnemers van een Contactcirkel hebben elke dag even contact met elkaar.&nbsp;</p>

De deelnemers van een Contactcirkel hebben elke dag even contact met elkaar. 

(Foto: Rode Kruis)

Rode Kruis Contactcirkel zorgt voor veilig gevoel

Agnes is bang dat niemand het zal merken als haar thuis iets overkomt. Ze is alleen en kent weinig mensen in de buurt. Met haar familie heeft ze wel eens contact, maar niet dagelijks. Wat gebeurt er als ze in huis valt en om hulp wil vragen, maar haar telefoon niet kan bereiken?

REGIO - Het Rode Kruis biedt aan thuiswonende ouderen de contactcirkel om hen een veilig gevoel te geven en het voorkomen van noodsituaties. Wie zich aanmeldt, hoort vanaf dat moment bij een groep mensen die op elkaar let. Als het niet lukt om op het afgesproken moment contact met een deelnemer te krijgen, alarmeert de cirkel iemand om even een kijkje te gaan nemen. Deelnemers worden dus niet zomaar vergeten.

Hoe werkt het?

De deelnemers vormen een cirkel door elke dag contact met elkaar te hebben en te vragen of alles goed gaat. Dit is meestal telefonisch, maar kan ook via mail of per sms. Zo zorgt de cirkel ervoor dat het opgemerkt wordt als er iets met een van hen aan de hand is en geen hulp meer kunt vragen. De deelnemers bellen elkaar in een vaste volgorde, zodat ze steeds met dezelfde persoon contact hebben.

Het Rode Kruis zet samen met buurtbewoners een contactcirkel op. Lijkt het u ook iets? Neem dan contact met ons op om u op te geven voor een contactcirkel. Wij nodigen u dan uit voor een kennismakingsgesprek en bespreken samen met u de mogelijkheden.

Interesse? Bel 06-26774590 of mail naar: 

contactcirkel.brabantzuidoost@rodekruis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden