Vrijwilligers maken plein een stukje mooier


<p>De groep vrijwilligers die het Einderplein bijhouden net als andere plekken in Someren-Eind.&nbsp;</p>

De groep vrijwilligers die het Einderplein bijhouden net als andere plekken in Someren-Eind. 

(Foto: Stijn Lomans)

Vrijwilligers maken plein een stukje mooier

In 2014 werd het plein voor het nieuwe gemeenschapshuis in Someren-Eind gerenoveerd en kreeg het de naam Einderplein. Dé aanleiding voor een groep vrijwilligers om op te staan en eigenhandig het plein in te richten, van de aanleg van riolering tot bestrating en beplanting.

 SOMEREN-EIND - Het plan ontstond in de Dorpsraad. “Op 26 juni 2014 gingen we van start”, weet Frans Leenders nog. “Alles hebben we zelf gedaan. De dagploeg deed het voorwerk. ’s Avonds kwam de avondploeg met ‘de keienleggers’. Het was een mooie tijd.”

De dagploeg onderhoudt het plein nog steeds. Met bestuursleden erbij bestaat de groep nu uit ongeveer 15 mensen, allemaal uit Someren-Eind. Elke week houden ze het Einderplein bij: schoffelen, blad opruimen, bestrating bijhouden, dat wat nodig is om het plein verzorgd te houden. Dat was ook de afspraak met de gemeente. Toen de vrijwilligers in 2015 ook het plan opvatten om jaarlijks een kerststal op het plein te bouwen, ontstond Stichting Einderplein-Kerststal. Ook dit jaar staat de kerststal weer te stralen, misschien wel meer dan ooit als een lichtpunt voor de dorpsgenoten.

Wederzijdse waardering

Behalve met de gemeente, werkt de groep vrijwilligers ook graag samen met de woningcorporatie. En dat is wederzijds. De stichting helpt het netjes te houden rondom wooncomplexen van woCom in Someren-Eind, woCom helpt de stichting met faciliteiten die het mogelijk maken dit te blijven doen. Zo stelde woCom al de kelderruimte onder het oude klooster beschikbaar voor opslag van materialen. En onlangs schonk de woningcorporatie de zo gewenste waterpomp aan de stichting.

Ruimte in berging

Ook een ruimte in de nieuwe fietsenberging in de voormalige Mariaschool mogen de vrijwilligers kosteloos gebruiken. Daar zijn ze maar wat blij mee. Frans: “Onze mannen worden een jaartje ouder en het is een beetje link om steeds met kruiwagens en waterslangen de 14 treden op en af te gaan. Dat hoeft nu niet meer.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden