Jan Paagman Sterrenwacht open voor avond sterren kijken


<p>Er is weer een publieksavond in de sterrenwacht.&nbsp;</p>

Er is weer een publieksavond in de sterrenwacht. 

(Foto: Rob Fritsen)

Jan Paagman Sterrenwacht open voor avond sterren kijken

De Jan Paagman Sterrenwacht houdt weer een publieksavond op vrijdag 4 december vanaf 19.00 uur.

ASTEN - De sterrenwacht is die avond open voor iedereen die wat meer wil weten over de sterrenhemel en over de plaats van onze Aarde in het oneindige heelal.

Iedereen is welkom maar het wel nodig om vooraf een afspraak te maken. Aanmelden kan via e-mail naar:

JPSAsten@gmail.com, waarbij u aangeeft met hoeveel personen u wilt komen. In verband met de plaatsruimte wil de sterrenwacht graag weten of u tot één gezin behoort, dit in verband met de ruimte. Let op: Het aantal plaatsen is erg beperkt. De plaatsen worden verdeeld op volgorde van aanmelding. U krijgt een antwoord op uw mail. Meer info op www.sterrenwachtasten.nl.

Vast programma

De avond verloopt volgens een vast programma en begint met een presentatie in de filmzaal, deze keer verzorgd door Matt Verhaegh. Daarna neemt hij de bezoekers mee naar het Pieterse planetarium Zelfs als het buiten waait, sneeuwt of onweert zijn hier duizenden sterren zien en krijgt u uitleg over de bewegingen die hemelobjecten aan het firmament maken.

Tenslotte draait de koepel open voor een blik op het hemelgewelf. Tussentijds is er gelegenheid voor koffie/thee/fris en kunnen bezoekers een rondgang maken door de expositieruimte.

Ruimtestation te zien

Op 4 december komt de maan pas om 20.00 uur op. Het meest opvallende is de rode planeet Mars die hoog in het zuidoosten aan de hemel staat. Wie rond 18.22 uur naar de planeet kijkt, ziet het Internationale Ruimte Station (ISS) rechts van Mars naar de zuidelijke horizon bewegen.

De avond begint om 19.00 uur. Om het volledige programma is het advies om op tijd aanwezig te zijn.

Volwassenen betalen 4 euro entree, kinderen tot en met 16 jaar, 2 euro.

De Jan Paagman Sterrenwacht is gevestigd aan de Ostaderstraat 28 in Asten.

Meer informatie:

www.sterrenwachtasten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden