Verklaring burgemeester over vuurwerkoverlast


<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: )

Verklaring burgemeester over vuurwerkoverlast

“De coronacrisis stelt onze inwoners zwaar op de proef. We vragen veel van hen. En dat dat moeilijk is, begrijp ik en voel ik ook zo. Ik snap dat sommigen zoeken naar een uitlaatklep. Maar laat me duidelijk zijn: dat mag nooit een excuus zijn voor overlast, onveilige situaties of druk op onze hulpverleners. En dat is op dit moment wel het geval.

We hebben te maken met forse vuurwerkoverlast in onze stad. De afgelopen dagen zagen we onverantwoorde situaties. Gisteravond zijn daarbij twee minderjarige jongens uit Helmond aangehouden; ze zijn verhoord en er is een proces verbaal tegen hun opgemaakt. Ruim 60 andere jongeren zijn in het vizier. Ik roep nadrukkelijk op om geen overlast te voorzaken. Hou je aan alle regels!

Ik vind het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om een duidelijke lijn te trekken. Vuurwerk is verboden. Carbid gaan we ook verbieden. De overlast die we in onze stad ervaren is onacceptabel. Dit leidt tot gevoelens van onveiligheid bij onze inwoners. Niet voor niets blijven onze inwoners de overlast bij ons melden: ook zij willen dat dit ophoudt. We gaan daar – natuurlijk met volledige steun, en in nauwe samenwerking met politie en justitie – zeer actief op handhaven. Daarbij zijn we bereid om alle mogelijke middelen in te zetten; zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk.”

Elly Blanksma - van den Heuvel
Burgemeester Helmond

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden