Snelfietspad en Zwaaikombrug geopend


Foto: Henk van Dijk

Snelfietspad en Zwaaikombrug geopend

Het Snelfietspad van Helmond naar Eindhoven en daarmee ook de Zwaaikombrug, zijn geopend. De openingshandelingen werden onder zeer koude omstandigheden verricht, door wethouder Antoinette Maas , Erwin Ploegmakers van aannemersbedrijf Ploegmakers uit Vinkel en Henry Gerlings van Heijmans.

HELMOND - Gezien het coronatijdperk, mochten er een maar minimaal aantal mensen, bij deze ceremonie protocollair aanwezig zijn. Dit traject moet uiteindelijk de snelle fietsverbinding gaan vormen, met het centrum van Eindhoven, als de gemeente Eindhoven hun gedeelte ervan in de loop van het jaar 2021 klaar heeft.

In de buurt van de nieuwe Zwaaikombrug, was vroeger ook al een brug over dit deel van het kanaal. Deze brug, de Trambrug en zoals de naam al laat horen, lag er voor de route van de tram over de Zuid Willemsvaart te kunnen laten rijden. Hij is echter in mei 1940, door de Nederlandse militairen opgeblazen, om de doortocht van de Duitse bezetter te stuitten.

Het fietspad is ook toegankelijk voor voetgangers, dit gedeelte heeft een zwarte kleur gekregen aan de kant van de Vlisco.

Tekst en Foto: Henk van Dijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden