Tien weken in beweging blijven met 'Samen voor de 10'


<p>Tien weken lang, laagdrempelige beweegtips om in beweging te blijven.</p>

Tien weken lang, laagdrempelige beweegtips om in beweging te blijven.

(Foto: )

Tien weken in beweging blijven met 'Samen voor de 10'

Om mensen met een beperking of chronische aandoening te stimuleren om in beweging te blijven houden Uniek Sporten Brabant en Uniek Sporten de Peel de komende 10 weken ‘Samen voor de 10’.

HELMOND - Vanaf deze week deelt Uniek Sporten Brabant 10 weken lang beweegchallenges, sport- en voedingstips, workouts en nog veel meer inspiratie om samen in beweging te blijven. Laagdrempelige beweegtips, die mensen vanuit huis kunnen oppakken.

Denk bijvoorbeeld aan 10 oefeningen om thuis in beweging te blijven, adviezen om je fiets winterklaar te maken, tips om je wandeling in de wijk nog leuker te maken en gratis beweegadviezen van de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Uniek Sporten Brabant deelt de tips via www.unieksportenbrabant.nl, de Facebookpagina en hun Instagramaccount. Op de website kunnen Brabanders ook een belofte doen waarmee ze aangeven deel te nemen en komende weken in beweging te blijven.

Gezonde leefstijl belangrijk

Een gezonde leefstijl is nu belangrijker dan ooit, schreef ook een groep experts in een brandbrief aan het kabinet vorige week. Door meer te bewegen, gezonder te eten en voldoende te ontspannen kunnen mensen hun immuunsysteem versterken. Volgens de deskundigen, onder wie Diederik Gommers (Erasmus MC) en Erik Scherder (Vrije Universiteit) kan bewegen ertoe leiden dat een corona-infectie minder ernstig verloopt. Bovendien draagt voldoende beweging bij aan een goed humeur. De tips voor thuisbeweegoefeningen, wandelingen en fietstochtjes zijn laagdrempelig en kunnen mensen overal en op hun eigen niveau doen.

Gratis beweegadvies

Uniek Sporten de Peel is één van de zeven sportloketten van Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten de Peel bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. De beweegcoaches staan ook nu klaar om mensen te helpen bij het vinden van een passende beweegvorm, die ze vanuit huis kunnen doen. Mensen met een beperking of chronische aandoening die graag gratis persoonlijk beweegadvies willen, kunnen contact opnemen met een beweegcoach van Uniek Sporten de Peel: Lisanne van der Veen, depeel@unieksporten.nl.

Op onderstaande website staan de contactgegevens van alle beweegcoaches en een overzicht van al het aangepaste sportaanbod in Brabant.

www.unieksportenbrabant.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden