Kerstkapjes tegen eenzaamheid en corona


<p>Zaterdag 21 november zijn de kerstbomen geplaatst.</p>

Zaterdag 21 november zijn de kerstbomen geplaatst.

(Foto:)

Kerstkapjes tegen eenzaamheid en corona

Met de verkoop van kleurrijke mondkapjes in kerstbomen wordt geld ingezameld om eenzame dorpsgenoten een hart onder de riem te kunnen steken.

BEEK EN DONK - In supermarkten, bij Tuincentrum de Biezen en Lifestyle Centrum Laarbeek zijn zaterdag 21 november, kerstbomen geplaatst met daarin mondkapjes om aandacht te vragen voor de actie ‘Kerstkapjes tegen eenzaamheid’. De samenwerking tussen een lokaal pop-up naaiatelier en een Rotaryclub brengt het beste in de dorpsgemeenschap naar boven.

Juist de feestmaand december is voor veel eenzame mensen jaarlijks een moeilijk periode. Nu het corona-virus de wereld in zijn greep heeft en er veel sociale hulp en initiatieven op een lager pitje staan, zal het gevoel van eenzaamheid groter zijn dan ooit tevoren. Op initiatief van de Rotaryclub Gemert-Bakel, Laarbeek is er een actie op poten gezet om geld in te zamelen waarmee traktaties voor eenzame dorpsgenoten kunnen worden aangeschaft.

Dames van de Zijden Draad

Het pop-up naaiatelier De Dames van de Zijden Draad uit Beek en Donk naait al langer producten voor het goede doel. In de afgelopen jaren heeft het naaiatelier projecten in Afrika en voor vluchtelingenkampen kunnen ondersteunen met de opbrengst van de producten die ze maken. In de samenwerking met de Rotaryclub willen ze nu ook lokaal hulp bieden. Met hoofdzakelijk gekregen stoffen en restmaterialen maken ze nu honderden kleurrijke mondkapjes in kerst, Afrikaanse of andere print.

Beek en Donkenaren worden met deze actie niet alleen opgeroepen om 5 euro te doneren voor een mondkapje maar ook om te signaleren welke eenzame dorpsgenoten extra aandacht nodig hebben. Via de lokale welzijnsorganisatie LEVgroep Laarbeek (nathalie.ansems@levgroep.nl) kunnen namen doorgegeven worden die uiteindelijk rond de kerstdagen een verrassing tegemoet kunnen zien.

De mondkapjes worden ook online verkocht via:

www.rotarygbl.nl/kapje

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden