Hét Kidsproof Museum van Nederland


<p>Museum Helmond mag zich het kindvriendelijkste museum van Nederland noemen.&nbsp;</p>

Museum Helmond mag zich het kindvriendelijkste museum van Nederland noemen. 

(Foto: PressVisuals)

Hét Kidsproof Museum van Nederland

Museum Helmond mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2021 van Nederland noemen. Die titel verdient het museum op basis van grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs: kinderen tot en met 12 jaar.

HELMOND - Ondanks de coronacrisis weten Nederlandse musea de jongste generatie goed te bereiken: meer dan 10.000 rapporten werden ingevuld door ruim 3.500 jeugdige inspecteurs. Daardoor mogen in totaal 52 musea, verspreid over het hele land, een heel jaar lang het predicaat Kidsproof voeren. Landelijk winnaar Museum Helmond (gemiddeld rapportcijfer van 9,3) is bijzonder geliefd: “Je kunt er dingen leren, spelletjes doen en je verkleden als ridder in dit museum waar alleen maar lieve mensen werken”, aldus een enthousiaste Museuminspecteur.

Over de Museumkids Award

Kidsproof musea hebben van minstens 60 kinderen tot en met 12 jaar het rapportcijfer 8 gekregen. Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld en hun eigen omgeving leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is.

Alle 52 musea die kidsproof zijn, zijn te vinden op de website: 

www.museumkids.nl

Expo Harry Gruyvaert

Museum Helmond is weer open, net als alle andere musea in het land. Het museum moest 2 weken op slot als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen.

Tot en met 28 februari 2021 is de eerste overzichtstentoonstelling van de Belgische fotograaf Harry Gruyaert in Kunsthal Helmond bezoeken. Gruyaert werd in 1941 in Antwerpen geboren en geldt als dé Europese pionier van de kleurenfotografie. Hij fotografeert zowel de hectiek van de straat als de stilte van een kustlandschap. Gruyaert ontdekte in de jaren zeventig van de vorige eeuw de rijkdom van kleur. Kleur was in de fotografie tot dan toe voorbehouden aan reclamefotografie. In Gruyaerts fotografie zijn verzadigde kleuren te zien, met vaak opvallende accenten in rood, groen of blauw. “De kleur is een middel, een manier om datgene wat ik zie te beeldhouwen. De kleur illustreert geen onderwerp of een scène, maar is een waarde op zichzelf”, aldus Gruyaert. Daarnaast bepalen licht en contrasten zoals clair-obscur veelal de beleving van zijn foto’s. Gruyaert is sinds 1982 lid van het fotoagentschap Magnum Photos.

Praktische informatie

Kunsthal Helmond maakt deel uit van Museum Helmond, samen met Kasteel Helmond. Ga voor actuele openingstijden, prijzen en meer informatie onder andere over Herfstkasteel naar:

www.museumhelmond.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden