<p>Het ontwerpen van de kaart.</p>

Het ontwerpen van de kaart.

(Foto: )

Samen voor Someren houdt kaartenactie

De bijeenkomst ‘Someren Geraakt’, die was gepland voor 27 september, werd verzet is naar een later moment. Maar dat betekende niet dat de werkgroep Samen voor Someren stil is gaan zitten.

SOMEREN - In deze tijd is er toch de behoefte om mensen te verbinden en aandacht voor elkaar te hebben en te houden. Niet alleen door een bijeenkomst maar ook door andere initiatieven. Ook gemeente Someren draagt deze boodschap graag uit. Zo is het idee ontstaan om alle inwoners van Someren een hart onder de riem te steken door huis aan huis een unieke ansichtkaart te verspreiden, die lokaal ontworpen en gedrukt is. Deze ansichtkaart biedt inwoners van Someren de mogelijkheid om elkaar een kaartje te sturen met daarop een persoonlijke boodschap of mooie tekening om weer iemand anders een hart onder de riem te steken.

De initiatiefnemers merken dat veel mensen in Someren in deze tijd klaar willen staan voor elkaar, ook al kan dat niet altijd fysiek. Zij hopen op deze manier iets positiefs teweeg te kunnen brengen en elkaar zo, al is het op afstand, toch te kunnen verbinden.

Samen voor Someren hoopt dan ook dat de inwoners van Someren massaal hun bijdrage leveren, door elkaar een hartverwarmend kaartje te sturen of te bezorgen. Dit kan binnen Someren, maar de kaarten kunnen door heel het land verstuurd worden. Het gaat om de boodschap: heb aandacht voor elkaar.

Meer dan 50 vrijwilligers gaan in week 47 de ansichtkaarten huis aan huis verspreiden. Mochten mensen de kaart toch gemist hebben, of nog een extra exemplaar willen, dan zullen deze (mits de maatregelen het weer toelaten) vanaf 20 november af te halen zijn bij het gemeentehuis, de bibliotheek en in de gemeenschapshuizen in Someren, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop (zo lang de voorraad strekt).

Meedenken

Iedereen die ook mee wil denken of bij wil dragen aan de bijeenkomst Someren Geraakt in 2021, is welkom zich te melden. Stuur een mailtje naar:

info@samenvoorsomeren.nl


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden