<p>Aandacht voor tekenleraar Pim Luijckx.&nbsp;</p>

Aandacht voor tekenleraar Pim Luijckx. 

(Foto: Gemma Rakels)

Eerste tekencursus De Wieger zeer succesvol

De eerste tekencursus van het Kinderatelier bij De Wieger zit erop. Twee groepen van gemiddeld 15 kinderen waren veertien weken op de woensdagmiddag in het Groot Atelier of de museumtuin te vinden met hun tekenmaterialen. In het voorjaar start een vervolgcursus. Daarnaast wordt gekeken of ook een nieuwe basiscursus tekenen gaat beginnen.

DEURNE - Eind 2019 sloegen Leef Deurne! en museum De Wieger de handen ineen om tekenlessen voor kinderen te verzorgen. In het Kinderatelier wilden zij kinderen een plek bieden om zich creatief te uiten. De timing was perfect. Vanaf het moment dat de inschrijving open stond, volgden er een groot aantal aanmeldingen. Een bevestiging dus dat er veel behoefte is aan creatieve lessen voor kinderen.

Tekenleraar Pim Luijckx en illustrator Imke Meeusen brachten de kinderen in veertien lessen de basisbeginselen van tekenen bij. In februari ging de eerste basiscursus van start. Iedereen kreeg een eigen tekenpakket met verschillende materialen.

Goed kijken

In de cursus leerden de kinderen vooral dat heel goed kijken belangrijk is bij het maken van een tekening; dat is de basis. Ze keken kritisch naar stilstaande voorwerpen zoals vogelhuisjes en propjes papier. Ter afwisseling bracht een valkenier een bezoek om te laten zien hoe anders het is om iets na te tekenen dat niet stil zit. Verder leerden de kinderen over licht en schaduw, diepte, verschillende materialen en hoe je deze materialen kunt gebruiken. Op woensdag 4 november, na afloop van de laatste les, kreeg iedere leerling een diploma en één van de mooiste tekeningen, ingelijst mee naar huis.

Een gedeelte van de kinderen stroomt door naar de vervolgcursus, die in het voorjaar van 2021 van start zal gaan. Daarnaast wordt er hard gewerkt om nieuwe tekenlessen te realiseren, zodat iedereen die dat graag wil terecht kan. Meer informatie is te vinden op

www.dewieger.nl/educatie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden