<p>Jack Kloft, voorzitter en Stagiaire Denice Verkooijen opleiding milieu-onderzoeker Curio Brede op de nieuwe locatie aan de Meanderlaan.&nbsp;</p>

Jack Kloft, voorzitter en Stagiaire Denice Verkooijen opleiding milieu-onderzoeker Curio Brede op de nieuwe locatie aan de Meanderlaan. 

(Foto: Nicole van de Rijt)

Stadstuin Helmond krijgt 20.000 euro van Oranje Fonds

Onlangs werd Stichting Vrienden Stadstuin Helmond verblijd met een bijdrage van 20.000 euro van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen.

HELMOND - De groenteakker van de Stichting ligt nu nog aan de Suytkade maar is bezig met de verhuizing naar een perceel aan de Meanderlaan 6 in Brouwhuis. Deze operatie wordt aangegrepen om alles optimaal op te bouwen zodat voldaan kan worden aan de doelstelling: bouwen aan een sociale en duurzame samenleving.

Op de groenteakker worden allerlei groenten geteeld. Iedereen van jong tot oud is welkom. Er komt een gezellige ontmoetingsruimte met een planten- en kookbibliotheek. Op donderdag is het project ‘Van moestuin naar tafel’ en wordt er culinair gekookt. Voor de minder draagkrachtigen worden groentepakketten en gezonde maaltijden aangeboden tegen een kleine vergoeding.

Stichting Vrienden Stadstuin biedt diverse mogelijkheden voor mensen die willen re-integreren in het arbeidsproces en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting Vrienden Stadstuin Helmond wordt behalve door het Oranje Fonds ondersteund door het VSB-Fonds, de Stichting Doen en van het Duurzaamheidfonds van de gemeente Helmond krijgt de Stadstuin ‘Alle lichten op groen’.

Meer informatie

Meer informatie? Bel naar tel.nr. 06 - 174 36 458 of kijk op de website:

www.stadstuinhelmond.nl/stichtingvrienden/index.html

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden