<p>Kinderen kunnen op jacht naar foto&#39;s van huisdieren.</p>

Kinderen kunnen op jacht naar foto's van huisdieren.

(Foto: Wiesette Haverkamp)

Op jacht naar foto’s van huisdieren

Nog tot zondag 25 oktober kunnen kinderen op huisdierenjacht in de Sallandhof. Kunstenaar Annick Ypma heeft samen met fotograaf en buurtbewoner David Otten een coronaproof spel gemaakt. In navolging van de berenjacht, die tijdens de lockdown landelijk een succes was gaat Helmond op Huisdierenjacht.

HELMOND - David en Annick hebben in de Rijpelberg een flink aantal huisdieren geportretteerd. Deze foto’s hangen tot en met 25 oktober achter de ramen van het Sallandhof. Aan de kinderen de taak om op zoek te gaan naar alle foto’s van de huisdieren. Om het niet al te makkelijk te maken is er een extra spelelement toegevoegd. Van ieder huisdier hangen er twee foto’s. Aan de deelnemer de taak de twee foto’s te vinden, een soort memory dus. Als ze de foto’s met cijfers en letter combineren ontstaat een zin. De goede inzendingen kunnen worden ingeleverd bij wijkhuis de Brem en onder de goede antwoorden worden mooie prijzen verloot.

“Het spel is tot stand gekomen doordat een buurtbewoner afgelopen zomer vroeg of we ook bij haar in de straat iets met dieren wilden doen. Dat bracht ons op dit idee”; aldus Annick Ypma. Annet Nooijen van kunstkwartier voegt toe: “Het is geweldig om te zien dat mensen open staan om mee te werken aan leuke dingen in de wijk. Zo kan Rijpelberg Vakantieland verder groeien in de wijk. Wat mij betreft kunnen mensen uit andere wijken ook genieten van de huisdierenjacht in de Sallandhof. Combineer het gerust met een wandeling door het bos dat de wijk omringt, en ervaar het echte Rijpelberg Vakantieland.”

Deelname is gratis. Het deelnameformulier is te downloaden via de website: 

www.kunst-kwartier.nl/maatschappelijke-activiteiten/rijpelberg-vakantieland/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden