<p>Juf Dani-Jelle met het boek en &#39;haar&#39; kleuters.</p>

Juf Dani-Jelle met het boek en 'haar' kleuters.

(Foto: )

Juf Dani-Jelle maakt boek

BAKEL – Tijdens de lockdown verraste docent Dani-Jelle Verwegen (groep 1-2) haar leerlingen met haar illustraties. En ze daagde de kinderen uit om mee te tekenen. Het resultaat: het prentenboek ‘bloemen zijn rood’ gebaseerd op het lied van Gerard van Maasakkers.

"Ik ben een tekencursus gaan volgen omdat ik graag illustraties wilde maken bij een lied van Gerard van Maasakkers. De docent gaf mij het vertrouwen om buiten de lijntjes te kleuren. En die nieuwe hobby kwam goed van pas tijdens de lockdown. Tijdens die periode wilde ik graag de betrokkenheid van de kleuters hoog houden. Ik verraste mijn groep met mijn tekeningen en vroeg ze zelf ook mee te doen. Ze mochten hun getekende bloemen inleveren bij de brievenbus van school."

Tijdens de Kinderboekenweek laat Dani-Jelle in de schoolbibliotheek van Kindcentrum De Bakelaar in een tentoonstelling zien hoe haar boek ontstaan is. "Ik vind het belangrijk om kinderen het vertrouwen te geven om buiten de lijntjes te kleuren en ik denk ook dat het voor volwassenen goed is om ‘out of the box’ te blijven denken. Ik hoop dat mijn prentenboek daaraan bijdraagt."

Eerste druk uitverkocht

De eerste druk was boven verwachting snel uitverkocht. De tweede druk is vanaf 14 oktober via bol.com, boekhandel Cigo (in Gemert) en de Readshop (in Supermarkt Plus in Uden) verkrijgbaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden