Foto:

3.727 chemotherapieën

REGIO - Stichting Taxus Taxi heeft in samenwerking met vele taxusdonateurs, Den Ouden Groep en uitgiftepunten Intratuin, Welkoop en Boerenbond een totale hoeveelheid van 410.000 kilo taxussnoeisel ingezameld in ‘strijd tegen kanker’. 

De hele zomer is de stichting actief geweest in Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Limburg om taxussnoeisel in te zamelen. Met deze inzameling is een grote hoeveelheid basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen gerealiseerd.

Het was nog even heel spannend of de doelstelling van 425.000 kilo taxussnoeisel dit jaar behaald zou worden. De droogte, tijdens de start van het seizoen, heeft ervoor gezorgd dat de groei van de taxushaag achterbleef. Desalniettemin is de stichting ontzettend trots op het resultaat. Stichting Taxus Taxi zet haar werk voort en rijdt ook volgend jaar weer om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Enkele maanden in het jaar is de basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen aanwezig in de taxusnaaldjes. De exacte start- en einddatum voor 2021zijn dan ook nog niet bekend. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief van de stichting:

 www.taxustaxi.nl/contact

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden