<p>De weg van Meijel op Seven, zuil 8 wijst de weg. Foto: Henk Steeghs.</p>

De weg van Meijel op Seven, zuil 8 wijst de weg. Foto: Henk Steeghs.

(Foto: Henk Steeghs)

Belevingsroute De Wegh van Meijl op Seven

De bekende Peelsage van 'De wegh van Meijl op Seven' is onlosmakelijk verbonden met de in 1910 bij het turfsteken gevonden gouden Peelhelm. Daarom heeft Huub Kluijtmans naast zijn nieuwe boek over de Romeinse helm een belevingsroute gecreëerd, waarvan 10 grote basaltzuilen in het landschap de rustpunten en wegwijzers zijn.

MEIJEL - Mgr. drs. Harrie Smeets, bisschop van Roermond, opent zondag 11 oktober om 11.00 uur, De Wegh van Meijl op Seven. Uit handen van de auteur zal de bisschop dan tevens het eerste exemplaar van het boek De Gouden Peelhelm overhandigd krijgen. Na de opening zijn het boek en een routekaart met uitgebreide informatie verkrijgbaar. De routekaart is gebaseerd op een topografische kaart van 1894. Plaats van handeling is de St. Willibrordusput aan de Kalishoek/Hof in Meijel.

Gratis deelname

Iedereen kan zondag 11 oktober de Wegh van Meijl op Seven op gaan. Het startpunt is bij de St. Willibrodusput in Meijel. De route heeft een totale lengte van 21 kilometer. De eerste halteplaats is Grashoek. Hier zijn koffie, thee en belegde broodjes verkrijgbaar. Ook zijn toiletten aanwezig. Vanaf Grashoek is nog ongeveer 12 kilometer te gaan.

Deelname is geheel kosteloos Alle deelnemers krijgen een gratis stempelkaart waarop naam en tijden genoteerd kunnen worden. Bij beide startpunten, zowel in Meijel als in Grashoek, is een routekaart verkrijgbaar. De prijs hiervan bedraagt 5 euro.

Vanaf 08.00 uur in de ochtend kan vanuit Meijel vertrokken worden. Voor een kortere afstand mag vanaf 09.00 uur vanaf het plein voor de kerk in Grashoek vertrokken worden. Vanaf 08.00 uur worden deelnemers met een bus vanuit Horst en Sevenum naar de startplaatsen gebracht. Vanaf 12.00 uur rijdt ieder uur een bus vanaf de kerk in Sevenum via Grashoek om deelnemers weer terug te brengen naar hun voertuig in Meijel.

Het boek De gouden Peelhelm is te koop via de boekhandel.

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden